23/04/2016

a € 25 (ex. servicekosten)

Annabel

Schiestraat 18, Rotterdam

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 20.00 uur

Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu

& support

Op zaterdag 23 april 2016 presenteren Motel Mozaique en Rotown Rico & Sticks met hun #OpgezwolleTotNu show in Annabel. Verwacht de grootste hits van Opgezwolle, maar ook tracks en gastbijdragen uit tussenliggende jaren want maar liefst 15 projecten brachten de twee rappers uit Zwolle solo en samen uit. Na 15 jaar blijkt het materiaal van projecten als Opgezwolle, Fakkelbrigade, Kubus & Rico, Sticks & Moon, Rico & ART en Great Minds nog steeds springlevend en relevant te zijn.

Met ‘Eigen Wereld’ en de Buitenwesten tour liet Opgezwolle hiphopminnend Nederland op zijn grondvesten schudden. Nadat in 2007 Opgezwolle als formatie ophield met bestaan stonden Sticks en Rico nog sporadisch samen op de planken. Bijvoorbeeld in de formatie Fakkelbrigade met James, Typhoon en producer A.R.T.. Met een top 10 album en succesvolle tour brak er een vruchtbaar post-Opgezwolle tijdperk aan. Rico zocht het met producer A.R.T. onder meer in de reggae getuige het goed ontvangen album ‘Irie’, met medewerking van Henny Vrienten. Sticks vormde samen met Jiggy Dje, Winne en producer Dokter Moon de supergroep Great Minds die vele festivals onveilig maakte. Bij shows van Great Minds was Rico enkele keren als verrassing aanwezig tot groot genoegen van het publiek. De zaal ging kapot toen hits als ‘Hoedenplank’, ‘Gekke Gerrit’ en ‘Verre Oosten’ de speakers uit knalden maar hier bleef het vooralsnog bij.

Begin 2015 stonden Rico & Sticks voor het eerst sinds jaren samen op het podium in Bitterzoet Amsterdam. Er ontstond een spontane set vol klassiekers, wat de heren op het idee bracht een “Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu” show in te plannen in Hedon Zwolle. In een uur tijd verkochten ze twee shows uit. De #OpgezwolleTotNu shows werden twee legendarische avonden, waar oudere en jongere “tjappies en mammies” samen kwamen. Dit smaakte uiteraard naar meer en al snel stond Lowlands voor de deur. Terwijl zij bezig waren de Alpha plat te spelen kondigden Rico & Sticks een nieuwe #OpgezwolleTotNu show aan, ditmaal in de HMH. Ook dit optreden verkocht in no time uit dus dat vroeg om nog meer en dat krijgen we nu gelukkig ook. De #OpgezwolleTotNu clubtour wordt op donderdag 24 maart afgetrapt in Zwolle en eindigt op zaterdag 23 april in Rotterdam.

 


“Vaak zijn dit soort revu shows leuk vanuit nostalgisch oogpunt. Maar vandaag blijkt weer dat Rico & Sticks een hele lading nummers op hun naam heeft staan die simpelweg nog steeds urgent zijn. De beats blazen je nog net zo omver als vijftien jaar geleden, en hoe de twee constant weer om kunnen schakelen in hun flows is nog steeds indrukwekkend.”
(3voor12 over #OpgezwolleTotNu op Lowlands 2015)

 

Concert agenda