fbpx

08/09/2018

€21,50 (inc. fee)

AVL Mundo (Beeldentuin)

Keileweg 18, Rotterdam

Deuren open / aanvang 19.00 uur
Einde 23.00 uur

Rico & Sticks

Supports: Anne-Fay + Elijah Waters

Op zaterdag 8 september geven de Nederlandse hiphopiconen Rico & Sticks een concert tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout. De kaartverkoop voor deze exclusieve show is al in volle gang! Dit concert maakt onderdeel uit van Fabrique Mozaique.

Dit IZM

“De energie is weer helemaal terug”, aldus Sticks. In de Ziggo Dome schreven Rico & Sticks hiphop geschiedenis en ook in de studio hebben ze elkaar weer helemaal gevonden. In de zomer van 2017 verscheen het album ‘IZM‘, hun eerste gezamenlijke plaat sinds Opgezwolle’s ‘Eigen Wereld’ uit 2006. IZM is vervreemdend, persoonlijk en associatief, funky, introspectief, humoristisch, en bevat kritische hiphop met hier en daar invloeden uit acid, hardcore, reggae, techno en meer. IZM is ook de ‘makkelijkste plaat’ die Rico & Sticks maakten. In zoverre dat het minder ploeteren en werken was, maar juist voortkwam uit plezier en ontspannen studiosessies met producer Kubus achter de knoppen.

Springlevend

Dat Rico & Sticks nog steeds springlevend zijn, wordt bewezen door de lovende recensies van het nieuwe album, de hoeveelheid streams en een compleet uitverkochte clubtour langs grote zalen. In september keren ze terug naar Rotterdam waar ze de afgelopen jaren twee keer Annabel in no-time wisten uit te verkopen.

Vette locatie: AVL Mundo

Ditmaal presenteren we Rico & Sticks op een heel andere plek in Rotterdam: in de Beeldentuin van AVL Mundo, tussen de gigantische werken van vermaard kunstenaar Joep van Lieshout! Hij is internationaal vooral bekend vanwege zijn grote utopische projecten; polyester objecten, op het snijvlak van kunst, architectuur en design.

Deze toffe plek vol kunstwerken ligt in het rauwe havengebied Merwe-Vierhavens (M4H), op slechts een kwartiertje fietsen of 10 minuutjes met de metro vanaf Rotterdam Centraal.

Block Party

Rico & Sticks geven een volledige show, verwacht veel tracks van IZM, klassiekers en nieuwe songs! We voegen nog twee acts aan de line-up van deze block party toe:

Anne-Fay (frontvrouw van Cookachoo) maakt bij ons haar solo-debuut. Evenals haar roots (Surinaams, Congolees, Chinees en Nederlands) is haar nieuwe solo-materiaal een moksi. Een ongepolijste mix van gospel, soul en hiphop die leunt op een donkere periode die inmiddels achter haar ligt. Van ingetogen en warm tot rauwe uithalen die je raken.

Ook Elijah Waters, van het Rotterdamse collectief Green Cabin, is van de partij. Bij zijn shows komt de 20-jarige rapper met georganiseerde chaos: het is punk en rammen, maar het is ook die onvervalste old skool hiphop vibe én trapsoul. Elijah wordt bij zijn optreden bijgestaan door zijn Green Cabin collega’s M3 en Grown George.

Het Green Cabin DJ Team maakt het affiche compleet.

Deze block party met Rico & Sticks organiseren we i.s.m. Rotown en AVL Mundo

Fabrique Mozaique bij AVL Mundo / Joep van Lieshout met Winne (credits: Huck Sim)

 

Concert agenda