fbpx

05/09/2015

a 10 euro (incl. servicekosten)

Het Val van De Hef

Gustoweg (ter hoogte van nr. 23), 15 minuten fietsen vanaf Rotterdam Centraal

Aanvang 19.00 uur

Rats On Rafts

Bands die graag het gevaar opzoeken kom je vandaag de dag niet vaak meer tegen. Voor het Rotterdamse viertal Rats on Rafts is de rol van onruststoker op het lijf geschreven. De bevlogen post-punk van de Rats roept vergelijkingen op met gevierde stijlgenoten uit Noord-Engeland en bands uit het beruchte punkverleden van Rotterdam, maar kenmerkt zich anno 2015 door het geheel eigen geluid dat ze hebben ontwikkeld.

Debuutalbum The Moon Is Big wordt in Nederland aanvankelijk door Subroutine Records uitgebracht en bereikt later via TopNotch een groter publiek. Hierdoor bouwt Rats on Rafts in hoog tempo aan een flinke livereputatie in binnen- en buitenland. Lovende woorden zijn er van personen als Franz Ferdinand-frontman Alex Kapranos, Will Sergeant van Echo & The Bunnymen en popjournalist John Robb (Louder Than War).

Aangemoedigd door het succes van de eerste plaat, besluiten de Rats om het voor het tweede album grondig aan te pakken. Om de pure intensiteit van de muziek zo natuurgetrouw mogelijk naar plaat te vertalen, produceert de band het nieuwe album eigenhandig, met uitsluitend analoge apparatuur. Ook de muziek zelf is gegroeid. De dwarse popstructuren van The Moon Is Big hebben plaatsgemaakt voor een nieuw geluid: nog furieuzer, rumoeriger en krankzinniger dan voorheen.

De compromisloze doe-het-zelfmentaliteit van de Rats gaat nog veel verder dan de productiemethode. De band neemt het heft in eigen handen en brengt de tweede plaat Tape Hiss uit op het nieuwe, door de band zelf opgerichte label Kurious Recordings, als co-release met Subroutine Records.

“It’s tough, psychedelic pop driven by a hard bass sound and some great melodies. If only John Peel was still alive today they would be doing a session for him next week.” – John Robb, Louder Than War

 

Concert agenda