fbpx

07/11/2018

€31,50 (inc. fee)

Theater Rotterdam, Schouwburg

Grote zaal (staan- en zitplaatsen / ongeplaceerd)

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 20.00 uur

Raphael Saadiq

Je bent beland op de oude concertpagina van Raphael Saadiq. Klik hier voor het nieuwe concert van de soulzanger op 22 oktober 2019!

—-

Sorry, we hebben helaas slecht nieuws voor alle Raphael Saadiq-fans: zijn volledige Europese tour wordt voor nu gecanceld. Raphael zijn statement is als volgt:

“Due to recent scheduling conflicts, I had to make the tough decision to cancel my fall European tour dates. I deeply love and appreciate my European fans and I was so excited to see you and perform in the venues there again. I’ll be returning next year with NEW MUSIC, and am very grateful for your patience. Look forward to seeing you all in 2019!”

Raphael is dus nog steeds van plan om de oceaan over te steken, maar aangezien er nog geen concrete data voor 2019 zijn kiezen wij er nu voor om alle kaartkopers hun geld terug te geven.

Wanneer we meer weten over zijn nieuwe Europese tour horen jullie het meteen!

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. Saadiq is een icoon binnen de R&B en soul wereld. Al jaren staat de Amerikaanse zanger en producer garant voor ouderwets soulvol vakmanschap op hoog niveau. Op woensdag 7 november 2018 treedt de soulzanger op in Theater Rotterdam, Schouwburg.

Saadiq is een artiest die alles kan. Als bassist speelde hij met Prince tijdens de ‘Parade Tour’. Hij richtte rhythm & blues formatie Tony! Toni! Tone! op waarmee Saadiq als leadzanger grote hits scoorde. Op het hoogtepunt stapte Saadiq uit het trio om zich te richten op zijn solocarrière. Zijn solodebuut ‘Instant Vintage’ (2002) werd vervolgens meteen voor vijf Grammy’s genomineerd. En dat terwijl Saadiq net zonder platencontract bij een grote maatschappij zat!

Tussendoor maakte Raphael Saadiq zich met de supergroep Lucy Pearl onsterfelijk door de hits ‘Don’t mess with my man’ en ‘Dance tonight’. Naast zijn solocarrière is Saadiq ook verantwoordelijk voor veel grote successen binnen de hedendaagse R&B. Hij produceerde voor grootheden als D’Angelo (zijn Grammy-winnende album ‘Untitled’), The Roots, Snoop Dogg, Mary J. Blige en Erykah Badu.

Zijn laatste album ‘Stone Rollin’ stamt alweer uit 2011, Saadiq was simpelweg te druk met het produceren van muziek voor andere artiesten en series als Issa Rae’s ‘Insecure’ en de documentaire ‘Step’. Maar nu werkt de soulzanger gelukkig volop aan zijn eigen muziek, want de geboren performer wil het liefst zo snel mogelijk de bühne weer op met zijn vijfde plaat: “I love to perform so I want to finish my record so I can go be in front of people.”

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. Motel Mozaique Concerts, BIRD, LantarenVenster, Rotown en Theater Rotterdam

Concert agenda