fbpx

20/08/2022

€26 inc. fee

LantarenVenster Rotterdam

Otto Reuchlinweg 996

Doors 19:30
Showtime 20:30

Orchestra Baobab

50th Anniversary Tour

Update 14 maart 2022: Goed nieuws, we hebben een nieuwe datum gevonden voor Orchestra Baobab in LantarenVenster. Het concert vindt nu plaats op 20 augustus 2022. Tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers worden via de mail op de hoogte gebracht.

West-Afrika’s meest iconische band bestaat 50 jaar en onderneemt een Europese tournee om dat te vieren! Op 20 augustus 2022 komt de band terug naar Rotterdam voor opnieuw een concert in LantarenVenster.

Eind 2020 bracht het befaamde wereldmuzieklabel World Circuit ter gelegenheid van dit unieke jubileum een vinyl-heruitgave uit van het legendarische album Specialist In All Styles, een tijdloze verzameling van klassieke en dansbare songs die Afro-Cubaanse ritmes fuseren met traditionele Afrikaanse muziek in de kenmerkende stijl van de band.  

Baobab wordt zowel thuis in Senegal als over de hele wereld aanbeden en heeft een speciale plaats in de geschiedenis van de Afrikaanse muziek. Hun verhaal begint in de jaren zestig in het hart van de medina van Dakar en strekt zich uit over de hele wereld en tot in de 21e eeuw, met een briljante verzameling van muzikale persoonlijkheden en een unieke mix van Afro-Latijnse stijlen, internationale popmuziek, West-Afrikaanse griot-muziek, en een West-Afrikaanse nachtclubsfeer van zoete en zangerige ritmes. 

“Hun mix in stijlen is nog steeds die van een absolute aanstekelijkheid en de meerstemmige zang, fraaie gitaarspel, vol Afrikaanse ritmiek vol scheuten Westerse pop, veel te opwindend.” – Written In Music  

Bezetting: 
Zacharia Koité: zang, conga’s | Alpha Dieng, Rudolphe Gomis, Cheikh Ibra: zang | Thierno Koité: altsax, tenorsax | Wilfrid Zinsou: trombone | Yahya Fall, Daddy Thioune: gitaar | Elhadji Malick Sy: bas | Mamadou Mountaga Koité: drums, timbales | Moussa Sissokho: conga’s  

Dit concert wordt gepresenteerd door LantarenVenster, BIRD, Rotown en MOMO Concerts

Concert agenda