fbpx

29/05/2019

€24 (inc. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Doors 19:30
Start 20:15

Nick Mulvey

Solo

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt na zijn uitverkochte show in de Maassilo in 2018 terug naar Rotterdam, ditmaal voor een intiem solo-concert op 29 mei 2019 in LantarenVenster.

Enkele jaren geleden verruilde Nick Mulvey Portico Quartet voor een solo-carrière en reist tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

Voor Nick Mulvey thuiskwam bij de gitaar, speelde hij vijf jaar de hang voor Portico Quartet. Het typische geluid van deze futuristische steeldrum was essentieel voor de ontwikkeling van de opzwepende jazz van Portico Quartet. Het leverde de Britse jazzband onder meer een nominatie voor de vermaarde Mercury Prize op.

Ondanks dat Mulvey de hang inwisselde voor de gitaar is zijn percussie-gen (gelukkig) nog geheel intact. In zijn songs vind je volop Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, maar tegelijkertijd het minimalisme van Nick Drake en Steve Reich. In 2017 verscheen Wake Up Now waarop je hoort dat Mulvey als tekst- en liedjesschrijver een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij graaft dieper en probeert iets meer mee te geven aan zijn luisteraars.

Voor liefhebbers van Nick Drake, Jose Gonzalez en Ben Howard.

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. BIRD, LantarenVenster & Rotown

 

 

Concert agenda