fbpx

20/02/2023

€ 26 (inc. fee)

Maassilo Rotterdam

Maashaven Zuidzijde 1-2

Doors 19:00
Showtime 20:00 (NEW!)

Nick Mulvey

Support: Sandrayati

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt weer terug naar Rotterdam voor een concert in de Maassilo. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs.

Enkele jaren geleden verruilde Mulvey Portico Quartet voor een solo-carrière en reist hij tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Nick heeft sinds zijn solo carrière de hangdrum verruild voor de gitaar, maar zijn percussie-gen is (gelukkig) nog geheel intact. In zijn songs vind je volop Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, maar tegelijkertijd het minimalisme van Nick Drake en Steve Reich. “It doesn’t have to be complex, but it has to be animated. Singer-songwriter stuff, Philip Glass – it’s all in there.”

Als soloartiest, met drie albums en twee Mercury Prize-nominaties op zak, is het duidelijk dat Mulvey is uitgegroeid tot een uitzonderlijke artiest met een diepgaande vaardigheid en kennis die het mogelijk maakt hem om zijn geluid in meerdere richtingen te duwen.

In juni 2022 verscheen Mulvey’s nieuwste langspeler genaamd New Mythology, luister hier op Spotify.

Dit concert in de Maassilo wordt georganiseerd door BIRD, LantarenVenster, MOMO Concerts & Rotown

Concert agenda