fbpx

28/10/2018

€21,50 (inc. fee)

Annabel

Schiestraat 20, Rotterdam

Deuren open 19.30 uur
Aanvang 20.30 uur

MY BABY

MY BABY is op zijn zachtst gezegd een bijzondere band. Het Amsterdamse trio haalt inspiratie uit bijna alle stijlen en stromingen denkbaar, maar houdt het creatieve proces binnen een kleine kring.

Alles leunt in MY BABY op de bijzondere synergie tussen drie rasmuzikanten: Cato van Dijck, haar broer Joost en Daniel Johnston (nee, niet die Daniel Johnston). Hierdoor krijgt de muziek gelijk iets elementairs, een soort persoonlijke flair die niet na te bootsen is.

Het vorige album ‘Prehistoric Rhythm’ heeft wat dat betreft een grappige titel, want dit album klinkt gewoon als muziek uit de toekomst. Funk, dance, blues, samba, balkanfolk, pop, bhangra, reggaeton, dub, Afrobeat, hip hop, soul… schimmen van al deze stijlen hoor je ergens wel terug, maar strikt binnen de totaalvisie van de band. Alles wordt in de ketel gegooid, omgesmolten en losgelaten op het publiek als een soort voodooritueel. Het is dwingend, het is spannend en de liedjes zijn stuk voor stuk briljant.

Het is geen wonder dat MY BABY internationaal alom geprezen wordt, want deze muziek overbrugt meerdere dimensies. Bedwelmend, dansbaar en fraai: even geschikt voor de dansvloer als over de koptelefoon. Van Dyck beschikt over een uniek stemgeluid: het lijkt soms eerder alsof ze binnen de liedjes rondspookt. Op het podium is zij een mysterieuze verschijning, een zielzorger die de aandacht alleen al vastgrijpt met haar aanwezigheid. Vanavond in Annabel aanschouwen we MY BABY in optima forma!

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown & Motel Mozaique Concerts

Ontdek Rotterdam

Voor of na dit concert Rotterdam ontdekken? Op het nieuwe Motel Mozaique platform Our City Is Your City kun je allerlei tips vinden. Deze site toont de stad door de ogen van Motel Mozaique en door die van iconische bewoners. Op de kaart delen zij hun laatste ontdekkingen, plekken met een goed verhaal of lievelingswinkels.

Bezoek Our City Is Your City

 

 

Concert agenda