fbpx

28/11/2020

BlueCity Rotterdam

Live Radio i.s.m. Operator

Uitzending 11:00 - 13:00

Meis

MOMO X Symbiosis Festival

Motel Mozaique presenteert Meis tijdens de radioshow van SYMBIOSIS Festival, op zaterdag 28 november tussen 11:00 en 13:00 live vanuit BlueCity.

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Met hoofdthema ‘isolement’ brengt Meis haar debuut EP ‘Een’, waarin ze een intrigerende balans vindt tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte. Meis is rauw, soms donker, maar dromerig. Ze twijfelt aan alles, maar grijpt je vast en neemt je mee als ze de weg kwijt raakt en ze laat je niet meer gaan.

“Meis betovert met liedjes waaruit je nooit meer wil vertrekken” – OOR

De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band Bazart. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ nieuwe live band.

Naast het drukke tourschema van Eefje heeft Meis hard gewerkt aan haar debuut EP, die single voor single zal verschijnen. De liedjes worden uiteindelijk in januari 2021, samen met nog 2 bonustracks gebundeld tot een EPlus met in totaal 7 nummers.

“Hooks die in je hoofd blijven ronddwalen, eerlijke woorden en dromerige sounds laten je een kijkje nemen in het hoofd van Meis.” – 3VOOR12

Live radio tijdens SYMBIOSIS Festival

Meis speelt een aantal liedjes tijdens BlueCity’s allereerste radioshow, deze wordt opgenomen i.s.m. Operator Radio. De live uitzending is op zaterdag 28 november van 11:00 tot 13:00 uur. Dit programma is weer onderdeel van de eerste editie van het SYMBIOSIS Festival waarin onderzoek wordt gedaan naar hoe de vierde industriële revolutie eruit ziet. Met een ticket voor SYMBIOSIS Festival – slechts 5 euro – heb je ook toegang tot de radiouitzending met Meis.

“Twee dagen lang gaan we op zoek naar verschillende manieren om te leven, werken, spelen en produceren in symbiose met de ecosystemen om ons heen. Samen met een prachtige line-up van sprekers, artiesten, wetenschappers en muzikanten beantwoorden we de vraag: hoe kunnen we weer samenleven met de natuur?” aldus het SYMBIOSIS Festival.


Concert agenda