fbpx

08/05/2022

€14 (inc. fee)

Rotown Rotterdam

Nieuwe Binnenweg 19

Doors: 21:00
Showtime: 21:30

Meetsysteem

Live presentatie van het nieuwe album Cr:GO

Het is altijd bijzonder wanneer er een artiest aanbreekt die zowel vertrouwd als vreemd klinkt. De Amsterdammer Ricky Cherim – alias Meetsysteem – bracht vorig jaar Cr:GO uit, een universeel sterke plaat waarbij je denkt: vernieuwingsdrang in de vaderlandse popmuziek, het kán gewoon nog.

Op het album smelt Cherim elementen uit techno, vaderlandse hiphop, Spinvis en eighties synthpop samen tot een aanstekelijk vocabulaire: eentje waarbij fans van Radiohead en Ronnie Flex samen op de voorste rij staan te schuifelen. Dat is, op zijn zachts gezegd, heel erg Goed Te Doen.

Onlangs verscheen de korte film Heel Even Niets, de eerste samenwerking tussen Meetsysteem en filmmaker Teddy Cherim, die tevens zijn grote broer is. In de film volgen we Chef, een jonge, beïnvloedbare conspiracy theorist op zijn weg naar, en opkomst in, een mysterieuze cult diep verborgen in de Nederlandse bossen. Daar maken zij zich klaar voor de dag waar ze hun hele leven op hebben gewacht. Heel Event Niets is Meetsysteem in optima forma: een prachtig samenraapsel van nonchalant-doch-sluw geproduceerde popmuziek die de poëzie binnen het alledaagse stilletjes gadeslaat.

Aanrader voor liefhebbers van: Spinvis, Eefje de Visser, Stippenlift

Dit concert wordt gepresenteerd door Rotown i.s.m. MOMO Concerts

Concert agenda