fbpx

28/02/2021

€14 (inc. fee)

Maassilo Rotterdam

Seated & coronaproof

Doors: 15:30
Showtime: 16:00

Meetsysteem

Live presentatie van het nieuwe album Cr:GO

Update 18 februari: Door de aanhoudende dreiging van het coronavirus kan het concert van Meetsysteem ook op 28 februari 2021 helaas niet doorgaan. Meetsysteem gaat de show sowieso inhalen maar heeft besloten nog even te wachten met het prikken van een nieuwe datum. Tickets voor dit concert blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum, zodra die bepaald is lichten we de kaartkopers opnieuw in.

Het is altijd bijzonder wanneer er een artiest aanbreekt die zowel vertrouwd als vreemd klinkt. De Amsterdammer Ricky Cherim – alias Meetsysteem – heeft vorig jaar met Geen Signaal zo’n universeel sterke plaat afgeleverd waarbij je denkt: vernieuwingsdrang in de vaderlandse popmuziek, het kán gewoon nog.

Op Geen Signaal smelt Cherim elementen uit techno, vaderlandse hiphop, Spinvis en eighties synthpop samen tot een aanstekelijke mix: eentje waarbij fans van Radiohead en Ronnie Flex samen op de voorste rij staan te schuifelen. Dat is, op zijn zachts gezegd, heel erg Goed Te Doen.

De samenwerking met het Rotterdamse Nous’klaer label zet zich vruchtbaar voort met de fraaie single Sinaasappels, dat melancholische blazers verzoent met charmante houtje-touwtje synthpop. Het is Meetsysteem in optima forma: een prachtig samenraapsel van nonchalant-doch-sluw geproduceerde popmuziek die de poëzie binnen het alledaagse stilletjes gadeslaat.

Aanrader voor liefhebbers van: Spinvis, Eefje de Visser, Stippenlift

Dit concert wordt gepresenteerd door Rotown i.s.m. MOMO Concerts en Maassilo

Concert agenda