fbpx

28/02/2021

€14 (inc. fee)

Maassilo Rotterdam

Seated & coronaproof

Doors: 15:30
Showtime: 16:00

Meetsysteem

Live presentatie van het nieuwe album Cr:GO

Helaas kan het concert van Meetsysteem op 4 december 2020 niet doorgaan door de aangescherpte Corona maatregelen. We hebben gelukkig wel al een nieuwe datum voor het concert weten te prikken: op 28 februari 2021 presenteert Meetsysteem alsnog zijn nieuwe album in de Maassilo. Tickets voor dit concert blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum, kaartkopers worden per mail op de hoogte gebracht.

Het is altijd bijzonder wanneer er een artiest aanbreekt die zowel vertrouwd als vreemd klinkt. De Amsterdammer Ricky Cherim – alias Meetsysteem – heeft vorig jaar met Geen Signaal zo’n universeel sterke plaat afgeleverd waarbij je denkt: vernieuwingsdrang in de vaderlandse popmuziek, het kán gewoon nog.

Op Geen Signaal smelt Cherim elementen uit techno, vaderlandse hiphop, Spinvis en eighties synthpop samen tot een aanstekelijke mix: eentje waarbij fans van Radiohead en Ronnie Flex samen op de voorste rij staan te schuifelen. Dat is, op zijn zachts gezegd, heel erg Goed Te Doen.

De samenwerking met het Rotterdamse Nous’klaer label zet zich vruchtbaar voort met de fraaie single Sinaasappels, dat melancholische blazers verzoent met charmante houtje-touwtje synthpop. Het is Meetsysteem in optima forma: een prachtig samenraapsel van nonchalant-doch-sluw geproduceerde popmuziek die de poëzie binnen het alledaagse stilletjes gadeslaat.

Aanrader voor liefhebbers van: Spinvis, Eefje de Visser, Stippenlift

Dit concert wordt gepresenteerd door Rotown i.s.m. MOMO Concerts en Maassilo

Concert agenda