fbpx

04/07/2018

€29,50 (inc. fee)

Theater Rotterdam, Schouwburg

Schouwburgplein 25, Rotterdam

Zaal open 20.00 uur
Aanvang 21.00 uur

Mavis Staples

Concert met zit- en staanplaatsen

De warme, doorleefde stem van soul- en gospellegende Mavis Staples is van alle generaties. Vanaf de jaren vijftig was Staples het gezicht van de invloedrijke muziekfamilie The Staples Singers, een van de eerste artiesten die het protestlied combineerde met gospel. Sinds de sixties timmert de gevierde zangeres solo aan de weg en is tot vandaag altijd actueel gebleven door steeds weer nieuwe stromingen te omarmen. Staples werkte samen met legenden als Bob Dylan, Prince en Curtis Mayfield en recent nog met moderne grootheden als Gorillaz, Arcade Fire en Wilco-frontman Jeff Tweedy.

Met laatstgenoemde heeft Staples sinds 2008 een vruchtbare werkrelatie opgebouwd. Tweedy produceerde eerder twee platen voor Staples, en de eind 2017 verschenen derde, If All I Was Was Black, verwijst meer dan ooit naar de strijdlustige geest van The Staples Singers in de jaren zestig. Het is haar meest politiek beladen soloplaat deze eeuw: een aangrijpend, universeel pleidooi om voorwaarts te kijken en mededogen te tonen voor elkaar. Anno 2017 blijft de mensheid fouten en gruwelijkheden uit het verleden herhalen, maar de 78-jarige Staples is gelukkig altijd een rots in de branding gebleven.


» Dit concert wordt georganiseerd door BIRD, LantarenVenster, North Sea Round Town, Rotown, Theater Rotterdam & Motel Mozaique Concerts. Kijk hier voor meer shows die wij door het jaar heen op verschillende locaties in Rotterdam organiseren.

 

 

Concert agenda