fbpx

25/11/2015

a € 32,50 (excl. servicekosten)

LantarenVenster

Rotterdam

Aanvang 20.30

Marcus Miller

Ook al is topbassist Marcus Miller dit jaar in de allergrootste zaal van het North Sea Jazz Festival te bewonderen, eind november komt hij terug naar Rotterdam voor een exclusief en intiem clubconcert in LantarenVenster!

Na twee Grammy Awards, ruim twintig albums en vele geweldige optredens moest het er een keer van komen: Marcus Miller werd getekend door Blue Note Records. Voor dit lang uitgestelde huwelijk tussen twee jazziconen wroette de bassist diep tussen de wortels van de vele zwarte muziekgenres. Het resultaat: Afrodeezia, een verkenning van stijlen, een eerbetoon aan ver uiteen gelegen werelddelen, maar bovenal herkenbaar als een Marcus Miller-album. Ditmaal koppelt hij zijn unieke groove en uit duizenden herkenbare basgeluid aan een keur van Afrikaanse en Caribische musici.

Daarnaast geven diverse bekende gastmuzikanten kleur aan het album, waaronder rapper Chuck D., gitarist Keb’ Mo’ en cellist Ben Hong. Het project werd geïnspireerd door Millers rol als UNESCO Artist For Peace en als woordvoerder voor het Slave Route Project van de organisatie. Afrodeezia werd in verschillende landen en steden opgenomen, waaronder Marokko, Parijs, Rio de Janeiro, New Orleans en Los Angeles.

“Op Afrodeezia, het eerste album dat bassist en componist Marcus Miller opnam voor Blue Note, staat veel erg mooie muziek. Het Braziliaans getinte We Were There bijvoorbeeld. Je zou zweren dat het George Duke is die daarin soleert op de Fender Rhodes, maar het is Robert Glasper. De sound is organischer dan we van Miller gewend zijn. Liever dan zich te vergrijpen aan elektronische snufjes, zocht hij de uitdaging voor zijn nieuwe plaat bij Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse muziek.” (De Volkskrant)

Tickets a € 32,50 (excl. servicekosten) zijn verkrijgbaar via LantarenVenster

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en enkele zitplaatsen op het balkon. Student-, CJP- en Rotterdampaskorting zijn niet van toepassing.

 

Concert agenda