fbpx

02/10/2021

€27 (inc. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Doors open at 19:30
Show starts at 20:15

Marc Broussard

& support

Marc Broussard heeft vanwege het coronavirus zijn tour uitgesteld. De nieuwe data voor de twee uitverkochte concerten in LantarenVenster zijn 2 en 3 oktober 2021, exact 1 jaar later dan oorspronkelijk gepland dus. Tickets blijven uiteraard gewoon geldig, alle kaartkopers hebben hierover een bericht ontvangen per e-mail.

Marc Broussard komt terug naar Rotterdam! De zanger uit Louisiana bezweert de geesten van de klassieke R&B, rock en soul met een stem die diep raakt.

Zijn vader, Louisiana Hall of Fame-gitarist van The Boogie Kings, koesterde Marc’s muzikale gaven toen hij nog een kind was, en de levendige muziekscène in Lafayette Louisiana deed de rest.

Broussard werd steeds vaker gevraagd voor optredens op jazz-, blues- en soulfestivals, en na het uitbrengen van een succesvolle EP op 20-jarige leeftijd tekende hij een platencontract bij Island Records. Broussards in 2007 uitgebrachte S.O.S: Save Our Soul, een album vol rake soul-klassiekers, bleek de juiste plaat op het juiste moment.

De soulzanger veroverde sindsdien de wereld en toerde samen grootheden als Bonnie Raitt, Dave Matthews, Willie Nelson en Maroon 5. Zijn sound wordt wel omschreven als ‘bayou soul’ of ‘swamp soul,’ vanwege Broussards roots. Zijn wieg stond in het broeierige Louisiana, en dat is te horen in zijn warme sound met invloeden uit gospel, country, blues, R&B en rock. Een avond met Marc Broussard is een ware belevenis voor de echte soulliefhebbers.

Dit concert wordt georganiseerd door MOMO Concerts, BIRD, LantarenVenster & Rotown

Concert agenda