fbpx

20/11/2012

€ 25,00 (ex. servicekosten)

Rotterdamse Schouwburg

Grote Zaal – vrij zitten / staan

Zaal open 19:45
Aanvang programma 20:00 (deuren schouwburg zijn al vanaf 11:00 open)

Maceo Parker

Na The Kyteman Orchestra keert ook Maceo Parker na North Sea Jazz – waar hij de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award uitgereikt kreeg – terug in Rotterdam. Op dinsdag 20 november staat Maceo Parker met zijn band in de Rotterdamse Schouwburg, zijn enige Nederlandse show. Tickets zijn hier direct verkrijgbaar via de Rotterdamse Schouwburg.

Funk- en soulicoon Maceo Parker zit nog altijd strak in het pak en brengt zijn aanstekelijke muziek allerliefst live. De altsaxofonist speelde in het verleden met grootheden als Prince, James Brown en Ray Charles. Bij zij eigen optredens navigeert hij tussen James Browns jaren 60 soul en George Clinton’s freaky funk en vleugjes jazz en hiphop.

Maceo Parker kreeg afgelopen weekend tijdens North Sea Jazz de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award uitgereikt. De Radio 6 vakjury eert Parker, omdat hij onvermoeibaar en gedreven zijn stempel al vijftig jaar weet te drukken op zowel soul, funk, jazz en rhythm & blues en deze stijlen met elkaar weet te verbinden.

Maceo Parker (1943) is het levende bewijs dat funk de mens jong houdt. Hij was vroeger een essentieel onderdeel van de motor die James Brown zo swingend over het podium deed stuiteren. Het onmiskenbare geluid van Maceo was te horen op grote hits als ‘Papa’s got a brand new bag’ en ‘I feel good’. Daarnaast bouwde hij mee aan het alternatieve funkimperium van George Clinton en Bootsy Collins, en speelde hij de afgelopen decennia met artiesten als Ray Charles, Prince en Red Hot Chili Peppers. Tussen de bedrijven door werkte Parker ook aan een solocarrière en bracht hij veel albums onder eigen naam uit. De meeste van die albums waren swingend en energiek: Parker had veel geleerd bij zijn roemruchte werkgevers.

Tickets a € 25,00 (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via de voorverkoopkanalen van de Rotterdamse Schouwburg; www.rotterdamseschouwburg.nl, kassa (ma-za van 11:00 tot 19:00) of telefonisch via 010 411 81 10 (ma-za van 14:00 tot 17:00)

Concert agenda