fbpx

20/11/2016

€27 (ex. fee)

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal

Zaal open 19.30 uur
Aanvang 20.30 uur

Maceo Parker

Laatste tickets via de Rotterdamse Schouwburg!

Funk- en soulicoon Maceo Parker zit nog altijd strak in het pak en brengt zijn aanstekelijke muziek allerliefst live. De altsaxofonist speelde in het verleden met grootheden als Prince, James Brown, Bootsy Collins en Ray Charles. Bij zij eigen optredens navigeert hij tussen James Browns jaren 60 soul en George Clinton’s freaky funk en vleugjes jazz en hiphop.

Maceo Parker (1943) is het levende bewijs dat funk de mens jong houdt. Hij was vroeger een essentieel onderdeel van de motor die James Brown zo swingend over het podium deed stuiteren. Het onmiskenbare geluid van Maceo was te horen op grote hits als ‘Papa’s got a brand new bag’ en ‘I feel good’. Daarnaast bouwde hij mee aan het alternatieve funkimperium van George Clinton en Bootsy Collins, en speelde hij de afgelopen decennia met artiesten als Ray Charles, Prince en Red Hot Chili Peppers.

In zijn solocarrière bracht Maceo Parker sinds 1970 meer dan 15 albums uit, de meeste platen hiervan waren swingend en energiek: Parker had veel geleerd bij zijn roemruchte werkgevers. Zijn meest recente werk ‘Soul Classics’ verscheen in 2012 toen Parker tijdens het North Sea Jazz Festival de Radio 6 Soul & Jazz Icon Award ontving, omdat hij onvermoeibaar en gedreven zijn stempel al vijftig jaar weet te drukken op zowel soul, funk, jazz en rhythm & blues en deze stijlen met elkaar weet te verbinden. Hetzelfde jaar nog keerde Maceo Parker terug naar Rotterdam voor een show in de schouwburg waar de legende en zijn ijzersterke band voor een drie uur durend funkspektakel zorgden.

Band
Maceo Parker  Band leader / Saxophone / Flute / Vocals
Greg Boyer  Trombone
Will Boulware  Keys
Bruno Speight  Guitar
Rodney “Skeet”  Curtis Bass
Pete Maclean  Drums
Darliene Parker  Vocals

Dit concert wordt gepresenteerd door Rotterdamse Schouwburg, Motel Mozaique Concerts, Rotown, LantarenVenster en BIRD.

Concert agenda