fbpx

17/02/2022

€27 (inc. fee)

Theater Rotterdam, Schouwburg

Grote zaal [uitsluitend zitplaatsen]

Zaal open 19:30
Aanvang 20:30

Maarten Heijmans & band

Hommage aan Ramses Shaffy

Update 12 januari 2021: Het concert van Maarten Heijmans & Band kan vanwege het coronavirus ook niet doorgaan op 10 februari 2021. Het concert is nu verplaatst naar 17 februari 2022. Tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum. Kaartkopers worden via de mail op de hoogte gebracht. 

Ramses

De in 2014 nog onbekende jonge acteur Maarten Heijmans schitterde in de Nederlandse dramaserie Ramses, gebaseerd op het leven van chansonnier Ramses Shaffy. Heijmans’ rol werd bekroond met een Gouden Kalf en een Emmy Award.

Van de film belandde Heijmans vervolgens op het podium, een plek waar Shaffy ook kind aan huis was. Als het Nederlands Film Festival Heijmans vraagt om enkele nummers van Shaffy te vertolken tijdens het festival antwoordt Heijmans: “alleen als ik ze niet één op één na hoef te spelen maar er mijn eigen draai aan mag geven.” Hij vraagt een aantal bevriende muzikanten om hem te begeleiden. Voorwaarde is wel dat het jonge muzikanten zijn die tamelijk onbekend zijn met Ramses Shaffy, want de draai die Heijmans aan de nummers wil geven moet nieuw, fris en van deze tijd zijn. De optredens werden een groot succes.

Vijf jaar na deze toer, op de sterfdag van Ramses Shaffy (1 december 2009), brengt Heijmans het album Ramses uit. De verzameling songs die Maarten voor dit album heeft geselecteerd bevat bekende Shaffy nummers als Sammy, Laat me, Zing Vecht, en Wij Zullen Doorgaan maar hij wilde zeker niet dat het een Best of met alleen maar meezingers zou worden.

“De Shaffy songs die mij het meeste hebben geraakt behoren misschien wel tot zijn onbekendere werk, nummers als Als Je Niet Bij Me Bent of Slaapliedje. Elk nummer op dit album heeft veel voor me betekend tijdens de voorbereiding en het draaien van de dramaserie en ik heb aan elke track iets persoonlijks kunnen toevoegen”.

Het oeuvre van Ramses Shaffy krijgt van Maarten Heijmans en band een eigentijdse draai, maar in de geest van Shaffy. Een buitengewoon bijzondere avond dus!

Dit concert wordt gepresenteerd door Rotown, Lantaren Venster, MOMO Concerts & Theater Rotterdam

Concert agenda