fbpx

01/08/2020

€12,50

Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Nes 45, Amsterdam

16.00 - 17.00 | 19.30 - 20.30

Lisette Ma Neza

MOMO X PEEPSHOW PALACE FESTIVAL

Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en Slam Poetry performances. In haar poëzie en muziek zoekt ze naar haar eigen identiteit, haar gender, haar geschiedenis en plaats in de wereld.

Zo vertelt ze de verhalen van nu en altijd – die gaan over het intieme proces waarin je van meisje ineens vrouw wordt, over klein geweld in de slaapkamer en over groot geweld zoals genocides. Ze schrijft over dekolonisatie en zingt over een stad als Brussel. 

In 2017 werd ze als eerste vrouw, als eerste persoon van kleur én als eerste Nederlandstalige Belgisch Kampioen Slam Poetry. In 2018 en 2019  vloog ze met haar performance naar het buitenland en werd ze Vice-Europees Kampioen Slam Poetry in Parijs en Vice-Wereldkampioen in Rio de Janeiro. Nu reist ze als een troubadour de wereld over met haar muziek en poëzie, om vervolgens weer thuis te komen, terug in Nederland. Haar performances balanceren tussen pijnlijk direct en verliefde naïviteit en ze grijpen het publiek dikwijls bij de keel. 

Onlangs viel Lisette Ma Neza in Rotterdam opnieuw in de prijzen, dit keer bij de SPOKEN Awards voor de meest inspirerende woordkunstenaars van dit moment. Lisette ging naar huis met de twee belangrijkste awards.

I Can’t Breathe

Als reactie op de dood van George Floyd voelde Lisette de drang om ‘I Can’t Breathe’ te schrijven, een beklemmend en ontroerend gedicht in het licht van de #BlackLivesMatter-beweging.

Bezetting

Lisette Ma Neza – spoken word, zang en gitaar
Michelle Samba – percussie 
Orville – gitaar

Peepshow Palace Festival

In juli en augustus krijgt deze magere culturele zomer toch nog vlees op de botten tijdens het Peepshow Palace Festival by Theatergroep De Warme Winkel & Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond. Voor iedereen die vakantie houdt in eigen land, waar op dit moment cultureel weinig te beleven valt, is het Peepshow Palace Festival dé hotspot. En met Motel Mozaique programmeren we maar liefst zes dagen in het Peepshow Palace, onder meer Lisette Ma Neza, Spinvis en Mauro Pawlowski.

GrensGeluid

Motel Mozaique had Lisette voor MOMO Festival 2020 uitgenodigd om deel te nemen aan GrensGeluid. Dit project nodigt een Vlaamse en Nederlandse artiest uit om samen een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. Het festival kon dit jaar helaas niet plaatsvinden door de strijd tegen het coronavirus, maar GrensGeluid met Lisette Ma Neza komt er in de nabije toekomst zeker!

Concert agenda