fbpx

08/10/2021

€11

Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond

Amsterdam

20:00 uur

Lisette Ma Neza & Neil Akenzua

Grensgeluid

Grensgeluid-concert van poetryslamkunstenaar Lisette Ma Neza, met pianist Neil Akenzua. Grensgeluid is een project van Motel Mozaïque, Ancienne Belgique en de Brakke Grond, en daagt een Vlaamse en Nederlandse muzikant uit om een creatief proces aan te gaan. 

Eerder dit jaar was het duo te zien in ons online event MOMO Create & Perform en onlangs nog op festival O. in Rotterdam. Op 8 oktober spelen ze in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond tijdens De Week van het Nederlands.

Voorafgaand aan het concert van Lisette en Neil vindt er een gesprek en een een korte tekstperformance van ambassadeurs van de Week van het Nederlands Elfie Tromp en Jaouad Alloul, over het openbreken van taal.

Lisette Ma Neza

Lisette Ma Neza staat bekend om haar scherpe pen, zachte stem en poëtische performances. In 2017 won Lisette als eerste Nederlandstalige, eerste vrouw en eerste persoon van kleur het Belgisch Kampioenschap in Poetry Slam.

Daarna reisde ze naar verschillende delen van de wereld, als troubadour of postduif. Met poëzie; geschreven en geslamt navigeert ze zich nu door Brussel en Breda. In haar schrijven, muziek en film maken, zoekt Lisette naar een eigen taal, om al het voelen te vertalen tot woorden, beelden en melodieën. Zo zoekt ze naar het onvertelde verhaal van de mens. Haar performances grijpen het (online) publiek dikwijls bij de keel.

Neil Akenzua

Neil Akenzua is een pianist die musiceert met zijn hart. Gehecht aan de toetsen van zijn piano, spreekt hij met klanken. Met muziek brengt hij mensen bij elkaar en geeft hij de liefde door die hij zelf heeft mogen ontvangen. Zijn grootste inspiratie zijn mensen, mensen die vertellen over hun passie; wat die passie ook zijn mag. Zolang het een mens maar doet lachen van binnen en van buiten. Met diezelfde passie componeert Neil, schrijft hij nummers, geeft hij pianoles en produceert hij. Veel van deze vaardigheden heeft hij geleerd aan het conservatorium van Gent en the Music Academy in Malmö in Zweden waar hij nog tot vandaag veel projecten en banden mee heeft.

De Week van het Nederlands

Dit programma is onderdeel van de Week van het Nederlands, lees hier alles over dit event!

Corona-update

Vanaf 15 september vraagt de Brakke Grond je om een coronatoegangsbewijs te tonen voor je bezoek aan een voorstelling in de Brakke Grond. Op deze pagina vind je meer info over de coronamaatregelen zodat je veilig en voorbereid een bezoek aan het cultuurhuis kunt brengen.

Concert agenda