21/11/2017

€20,50 (inc. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Zaal open 20.00 uur
Aanvang 20.30 uur

Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra

Zangeres en multi-instrumentalist Lisa Hannigan heeft vorig jaar met ‘At Swim’ haar meest experimentele plaat tot dusver gemaakt. Na het succes van haar vorige album ‘Passenger’ uit 2011, belandde de Ierse songwriter een beetje tussen wal en schip, rondtrekkend tussen Londen en Parijs op zoek naar inspiratie. Het bevrijdende aanknopingspunt kwam onverwachts: ze kreeg een mailtje van Aaron Dessner van The National met de vraag om samen te werken.

Lang hoefde Hannigan daar niet over na te denken. Dessner stuurde haar stukken muziek waarop Hannigan vrijuit kon experimenteren. Een hele andere manier van werken dan ze gewend was: folkliedjes schrijven met een sterke hang naar Ierse poëzie, muziek en tekst tot de puntjes uitgewerkt. Hannigans talent voor arrangement komt op ‘At Swim’ intuïtiever en spannender bovendrijven.

Hannigan heeft de smaak overigens te pakken wat betreft het bevlogen experiment. Op 21 november 2017 gaat ze in zee met The Colorist Orchestra, een gerenommeerd kamerpopcollectief dat bestaande repertoires van artiesten op spannende en eigenwijze manier opnieuw interpreteert. The Colorist Orchestra werktel eerder al succesvol samen met Emiliana Torrini, Sumie Nagano en Cibelle.

Concert agenda