fbpx

29/09/2016

€15 (UITVERKOCHT)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Zaal open 19.30 uur
Aanvang 20.15 uur

Låpsley

& LGHTNNG

Het is best zeldzaam dat een talent van Låpsley’s kaliber zo onvoorzien komt bovendrijven. Aanvankelijk zette de 20-jarige producer/songwriter uit Liverpool een handjevol liedjes op SoundCloud om te kunnen delen met familie uit het buitenland. Het verliep net eventjes anders. Blogs en A&R types alom raakten binnen de kortste keren verknocht aan Låpsley’s buitenaards mooie liedjes, die zich precies op het snijvlak van klassieke pop en experimentele neo-R&B bevinden.

Inmiddels heeft Låpsley getekend bij het gerenommeerde XL Recordings (Adele, FKA Twigs). Ze mocht als live-artiest tevens haar debuut maken op Glastonbury. Het is intussen duidelijk dat Låpsley geen incidentele hype is, maar een fenomenaal natuurtalent. Het langverwachte album Long Way Home demonstreert Låpsley’s vermogen als producer, zangeres en muzikant in de vorm van spaarzame miniatuurtjes (Station) en aangrijpende break up-songs (Hurt Me). Met Operator (He Doesn’t Call Me) neemt Låpsley zelfs een post-moderne disco-duik in het diepe.

Na een waanzinnig optreden op het Motel Mozaïque 2015 Festival keert Låpsley dit najaar terug voor een clubshow in LantarenVenster. Een absolute aanrader voor liefhebbers van London Grammar, James Blake of The xx.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Rotown, Motel Mozaïque Concerts en LantarenVenster.

Concert agenda