fbpx

03/09/2022

€22 inc. fee

Annabel Rotterdam

Schiestraat 20

Doors 19:00
Showtime 20:30

Kokoroko

Support: The Cavemen.

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.

Aangevoerd door bandleidster Sheila Maurice-Grey is Kokoroko een boegbeeld van spiritualiteit en samensmelting. Na een workshop in Kenia ging het eureka-lampje branden bij Maurice-Grey. Ze verzamelde een groot aantal Londense jazzcats om haar heen; saxofonist Cassie Kinoshi, trombonist Richie Seivright, bassist Mutale Chashi, gitarist Oscar Jerome, percussionist Onome Edgeworth, toetsenist Yohan Kebede en drummer Ayo Salawu.

Op zaterdag 3 september 2022 schittert het gezelschap op het podium van Annabel en uiteraard passeert het ultraverslavende hitje Abusey Junction de revue.

Support: The Cavemen.

The Cavemen. komt mee als support. The Cavemen. is een in Lagos, Nigeria gebaseerd duo bestaande uit Kingsley Chukwudi Okorie en zijn broer Benjamin Chukwudi James. De band ontwikkelde hun originele ‘Highlife Fusion’, dat Highlife, Afrobeat, Jazz en Soul-muziek samenbrengt. Als de moderne fakkeldragers voor Highlife-muziek heeft de band twee studioalbums uitgebracht, Roots en Love and Highlife, goed voor meer dan 90 miljoen streams!

Dit concert wordt gepresenteerd door Annabel, BIRD, LantarenVenster, MOMO Concerts & Rotown

Concert agenda