fbpx

01/06/2018

€16,50 (inc. fee)

Parkeerdek WTC-Beursplein

Leeuwenstraat 2, Rotterdam

Dak open 19.30 uur
Aanvang 20.15 uur

Klangstof

Support: M. & Winterdagen

We gaan het dak op! Op vrijdag 1 juni geeft Klangstof tijdens de Rotterdamse Dakendagen een bijzonder optreden, namelijk op het dak van Parkeergarage WTC/Beursplein. Het voorprogramma zal verzorgd worden door M. & Winterdagen.

Klangstof is een dynamische Noors/Nederlandse band rondom Koen van de Wardt. Dynamisch is het toverwoord: de groep klinkt op sommige momenten zo breekbaar als glas, andere songs stijgen op als razende vliegende auto’s door Blade Runner-achtige futuristische bouwwerken. Net als grote voorbeeld Thom Yorke teert van de Wardt op gevoelens van onrust, vervreemding en afzondering.

Met het verbluffende We Are Your Receiver heeft Klangstof meteen een internationaal publiek verworven. De band speelde op het prestigieuze festival Coachella, tourde door Amerika met The Flaming Lips en ontving een Edison. De fijnzinnige, met synths en elektronica doorspekte pop blijft zich intussen op verrassende manieren ontwikkelen op nieuwe EP Everest.

Tijdens de Rotterdamse Dakendagen laten we de buitenaardse pracht van deze band graag tot nieuwe hoogtes stijgen. De sterren bestaan voornamelijk uit waterstof, maar vanavond ontvangen ze ook een klein beetje Klangstof.

Voor liefhebbers van Radiohead, Wild Beasts, SUUNS 

Mink Steekelenburg is de drijvende kracht achter minimal/neoklassiek collectief Winterdagen; een verkenningstocht van beeldende, zachte en melancholische muziek. De laatste EP Grenzeloze Rotterdammers werd uitgebracht op het Zweedse label 1631 Recordings, dat al eerder werkte met oa. Nils Frahm, Hauschka en Dustin O’ Halloran.

Winterdagen schreef de compositie Bouwgrond met de Rotterdamse spoken word-artiest M. – in opdracht van Parfum de BoemBoem, over het verleden, heden en toekomst van het gebied rondom Depot Boijmans Van Beuningen. M. ziet en vertaalt in zijn werk de schoonheid van het alledaagse. In combinatie met de fraaie, experimentele klanken van Winterdagen wordt zijn doorleefde poëzie nog verder uitvergroot.

Over het dak
Het dak van Parkeergarage WTC/Beursplein is het festivalhart tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Met je ticket voor Klangstof mag je ook de rest van het weekend gratis dit dak bezoeken(!). Op zaterdag en zondag is er de hele dag (muziek)programma, eten, drinken en natuurlijk het uitzicht.


>> Deze show wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts, Parfum de BoemBoem en Rotterdamse Dakendagen.

 

 

 

Concert agenda