fbpx

21/11/2014

€ 13.50 - € 28

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal

Aanvang 20.15

Kintsukuroi

Kintsukuroi is een gedanste opera van Spinvis en Saartje Van Camp, geïnspireerd op de onvoorstelbare beelden van de tsunami uit 2011 die ons vanuit Japan bereikten. De voorstelling ging afgelopen zomer in première op Oerol en werd de publieksfavoriet van het festival. Op vrijdag 21 november is Kintsukuroi in de Rotterdamse Schouwburg te zien. 

Als de grote liefde van een Japanse seismoloog in 2011 verdwijnt in de golven van de tsunami, wil hij niet accepteren dat ze voor altijd is verdwenen. In de trillingen van de aarde leest hij haar hartslag. De principes van zijn wetenschap, de bestudering van aardbevingen, betrekt hij op zijn persoonlijke leven.

De dansers zwijgen. Hun stemmen – de dialogen die ze met elkaar voeren en hun onuitgesproken gedachten en dromen – zijn verwerkt in een hoorspel. Spinvis componeert de muziek en schrijft de teksten samen met Saartje Van Camp. De gezongen en instrumentale muziek wordt live uitgevoerd door de zeskoppige Spinvisband, nu met Japanse instrumenten, en een koor dat de stem van de aarde laat klinken.

Kintsukuroi in de pers

NRC : “…een bijzonder mooie productie..”

De Volkskrant : “…Oerol had gelijk deze dansopera zo prominent te programmeren.. Kintsukuroi is een publieksfavoriet..”

De Telegraaf : “…kippenvel krijg je bij dit verhaal over een verloren liefde dat in dans en muziek wordt verteld….ongelofelijk mooi en harmonieus is het samenspel tussen de band, het koor, de danseres ( Karin Lambrechtse) en de man wiens leven we volgen (vertolkt door Francis Sinceretti)….”

Het Parool: “…ontroerend..”

Scènes.nu : “..de koto klinkt prachtig en de band is met veelal percussieve klanken sterk aanwezig. Spinvis is innemend met zijn nadrukkelijk onnadrukkelijke zang. Het koor stuwt het geluid…”

CultuurPodium : “…een meeslepende moderne opera….Als hij haar in gedachten weer tot leven wekt en haar uit de golven laat herrijzen voor een laatste dans samen, worden de toeschouwers overspoeld door emotie. Een grootse voorstelling, door gepassioneerde kunstenaars…”

8weekly : “…de indrukwekkendste voorstelling van Oerol…”

Deadline.nl :“….Het werd terecht de publieksfavoriet van het festival.….De muziek is dissonant, abstract, dynamisch en loepzuiver….een topprestatie van de dansers! De combinatie van de muziek, het tragische verhaal, de locatie en de dans zorgen ervoor dat het publiek weer op aarde moeten landen als Kintsukuroi afgelopen is. Spinvis en Saartje van Camp zetten met Kintsukuroi de beste voorstelling van Oerol neer….”

 

Tekst en Muziek Spinvis en Saartje Van Camp
Choreografie Adriaan Luteijn
Regie Ria Marks
Vormgeving/Decor Judith de Zwart
Lichtontwerp Frank Hardy

Dans David Krugel en Karin Lambrechtse
Koor Hannelore Primusz, Helga Smits, (olv) Hans Primusz

Band
Juul de Paauw / vibrafoon
Cor van Ingen / basgitaar
Marcel van As / percussie, elektronica
Lucas Oldeman / toetsen
Saartje Van Camp / cello, zang
Spinvis / koto, zang

Website Kintsukuroi
Website Spinvis
Facebook event Kintsukuroi

Concert agenda