fbpx

06/05/2012

16,- (exclusief servicekosten)

Rotterdamse Schouwburg

Vrij staan/zitten

Deuren open: 19.00 uur
Aanvang programma 20.00 uur

Katzenjammer

Entree: € 16,- (ex. servicekosten) / Voorverkoop is gestart, klik hier om direct e-tickets te kopen via de online webshop van Motel Mozaique.

Op zondag 6 mei 2012 presenteren Motel Mozaïque en de Rotterdamse Schouwburg de opvallende Noorse meidenband Katzenjammer. Na een zeer succesvolle clubtour eind 2011, met uitverkochte shows in Paradiso en Tivoli, komt Katzenjammer terug naar Nederland. De show in de Rotterdamse Schouwburg is hun enige ‘clubshow’! Dit concert maakt deel uit van de concertserie die Motel Mozaïque samen met de Rotterdamse Schouwburg en de Doelen in 2012 organiseert.

Katzenjammer
Punkfolk, pop, ska, balkan, polka, klezmer: de reden dat de muziek van Katzenjammer met zoveel genres te vergelijken is heeft ongetwijfeld te maken met het aantal instrumenten dat het viertal gebruikt. Live zijn het er inmiddels twee dozijn, en op debuutalbum ‘Le Pop’ (2008) zijn maar liefst 29 verschillende instrumenten bespeeld. Een banjo, tuba, accordeon en violen; maar ook keukengerei en koektrommels bepalen het unieke geluid van het Noorse kwartet, dat ook nog eens door een mix van Disneymuziek, klassieke muziek en Danny Elfman is beïnvloed.

Met ‘Le Pop’ en de aanstekelijke single ‘A Bar In Amsterdam’ trok Katzenjammer reeds de aandacht van heel Europa. Niet zo raar, want de muziek van Katzenjammer is een onweerstaanbare mengelmoes van folk, punk, rock en balkan. Na dit succes volgde eind 2011 het even feestelijke album ‘A Kiss Before You Go’ met o.a. de single ‘I Will Dance’. Het album en de single worden op 1 mei ook in Nederland uitgebracht.

www.katzenjammer.no

Concert agenda