fbpx

03/12/2018

€30 (inc. fee)

Theater Rotterdam, Schouwburg

Grote zaal (staan- en zitplaatsen, vrije keuze)

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 20.00 uur

John Cale

John Cale is een van de meest alom gewaardeerde en invloedrijke rockboegbeelden op aarde. Tegelijkertijd is hij het ook het moeilijkst te plaatsen, met meer dan twintig soloplaten op naam. Avantgarde, klassiek, pop, elektronica, Cale is de absolute grootmeester van de muzikale kruisbestuiving.

Zijn kenmerkende dronende vioolgeluid maakte het legendarische The Velvet Underground in de jaren zestig een onderscheidend en baanbrekend collectief. Het is sindsdien vaak gekopieerd, maar Cale blijft rusteloos grenzen verleggen.

De eigenwijze muzikant past zijn klassiek geschoolde kennis en vaardigheden door de jaren heen toe om rockhelden als The Stooges, Patti Smith, Modern Lovers en Happy Mondays naar een hoger plan te tillen. Hij werkte met grote componisten als LaMonte Young, John Cage, Terry Riley en Brian Eno, en nam in de jaren zeventig een shock rock persona aan.

Lang verhaal kort, John Cale heeft eigenlijk alle facetten van muziek tot het maximale beoefent. Op 3 december in Theater Rotterdam speelt deze levende legende een mooi overzicht van zijn beste werk.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en Theater Rotterdam

 

 

Ontdek Rotterdam

Voor of na dit concert Rotterdam ontdekken? Op het nieuwe Motel Mozaique platform Our City Is Your City kun je allerlei tips vinden. Deze site toont de stad door de ogen van Motel Mozaique en door die van iconische bewoners. Op de kaart delen zij hun laatste ontdekkingen, plekken met een goed verhaal of lievelingswinkels.

Bezoek Our City Is Your City

 

Concert agenda