fbpx

06/05/2022

€27 (inc. fee)

De Doelen Rotterdam

Main hall (seated)

Doors: 19:30
Showtime: 20:30

Joep Beving

Solo piano concert

Dit is het verplaatste solo piano concert van Joep Beving in de Doelen. Tickets van de eerdere data blijven geldig en er zijn nog tickets verkrijgbaar via de Doelen en Ticketmaster. Kaartkopers zijn hierover ingelicht per mail.

Met zijn minimalistische pianospel weet Joep Beving zelfs de meest koelbloedige mensen tot op het diepst van hun hart te raken. Hij maakt contemplatieve pianomuziek die hij zelf het liefst omschrijft als ’toegankelijke muziek voor complexe emoties’.

Zijn albums ‘Solipsism’ uit 2015 en ‘Prehension’ uit 2017 wisten binnen no time miljoenen streams binnen te harken en maakten van hem een grootheid als post-klassieke componist. In 2019 verscheen ‘Henosis’ waarmee hij zijn drieluik compleet maakt. Waar de eerste twee albums met name focussen op het klassieke pianospel, bevat zijn laatste album ook orkestrale en meer elektronische klanken.

In april 2022 verscheen Joep Beving zijn vierde album ‘Hermetism’ waarop hij terugkeert naar zijn solo piano roots. Dit album is ontstaan tijdens de donkerste dagen van de pandemie, in een tijd van angst en polarisatie. Geïnspireerd door oude filosofische opvattingen is Beving op zoek gegaan naar universele thema’s. “Ik hoop dat mijn muziek luisteraars verbindt en troost biedt” vertelt hij. Met zijn twaalf nieuwe composities, uitgevoerd op zijn geliefde Schimmel-piano, brengt hij een combinatie van melancholie en hoop. Luister op Spotify naar Hermetism.

Tickets voor dit concert in de grote zaal van de Doelen (met uitsluitend zitplaatsen) zijn beschikbaar via Ticketmaster.

Dit concert wordt gepresenteerd door MOMO Concerts, Rotown en de Doelen

Concert agenda