26/04/2019

€26,50 - €30,50 (inc. fee)

De Doelen (Grote zaal, geplaceerd)

Schouwburgplein 50, Rotterdam

Deuren open 19.00 uur
Aanvang 20.15 uur

Joep Beving

Henosis

Op 5 april volgend jaar verschijnt het nieuwe album van Joep Beving genaamd ‘Henosis’. Op 26 april 2019 geeft de populaire pianist een concert in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam. Voor dit concert zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar.

Drieluik

Henosis is de titel van Joep Beving’s nieuwste solo album dat uitkomt op 5 april 2019. Het is de derde op rij en daarmee het sluitstuk van een drieluik. Dit drieluik begon in 2015 met zijn in eigen beheer uitgebrachte piano album ‘Solipsism’ en de opvolger ‘Prehension’ in 2017 waarvoor hij een platencontract ondertekende bij het iconische label Deutsche Grammophon.

Beving nieuwe stijl

Afgelopen september verscheen ‘Conatus‘ een album waarop composities van zijn eerste twee platen door anderen op eigenwijze worden vertolkt. Onder andere door Eefje de Visser, Colin Benders en Italo-Amerikaanse synth legende Suzanne Ciani. “Een prachtige opmaat naar Beving nieuwe stijl anno 2019?” aldus OOR. En zo lijkt Conatus ook bedoeld. Op Henosis slaat de Nederlandse pianist nieuwe wegen in en zullen we naast de inmiddels vertrouwde piano ook orkestrale en meer elektronische klanken kunnen gaan horen. Hiervoor werkte hij onder andere samen met Maarten Vos met wie hij eerder tijdens het crossover festival Cross-linx een aantal concerten gaf in 2018.

Jongensboek

Bevings verhaal leest als een jongensboek. De Nederlander wist in betrekkelijk korte tijd een wereldwijde fanschare op te bouwen met zijn minimalistische en introspectieve piano composities die de tijdsgeest lijken te raken. Inmiddels is hij een van de meest gestreamde pianisten ter wereld, staat hij in het rijtje van post-klassieke componisten als Nils Frahm, Olafur Arnalds en Max Richter en speelde hij uitverkochte concerten in onder andere het Sydney Opera House en de prestigeuze Duitse concerttempel de Elbphilharmonie in Hamburg.

Ook in Rotterdam is Joep Beving een graag geziene gast. Zo gaf hij eind 2017 een uitverkocht concert in de Arminiuskerk en tijdens Motel Mozaïque Festival 2018 gaf de boomlange pianist een uniek zonsopgangsconcert op de hoogste etage van het Groot Handelsgebouw.

Momenteel is Joep Beving op tournee door Amerika en Canada. De nu aangekondigde concertreeks is de eerstvolgende mogelijkheid de pianist te zien spelen in eigen land.

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. Motel Mozaique Concerts, Rotown, LantarenVenster en de Doelen

 

Concert agenda