fbpx

26/04/2019

€26,50 - €30,50 (inc. fee)

De Doelen (Grote zaal, geplaceerd)

Schouwburgplein 50, Rotterdam

Deuren open 19.00 uur
Aanvang 20.15 uur

Joep Beving

& Cappella Amsterdam, Echo Collective en Maarten Vos

Op 5 april 2019 verschijnt het nieuwe album van Joep Beving genaamd ‘Henosis’. Op 26 april geeft de populaire pianist een concert in de grote zaal van de Doelen in Rotterdam. 

Met zijn minimalistische pianospel weet Joep Beving zelfs de meest koelbloedige mensen tot op het diepst van hun hart te raken. Hij maakt contemplatieve pianomuziek die hij zelf het liefst omschrijft als ’toegankelijke muziek voor complexe emoties’.

Zijn albums ‘Solipsism’ uit 2015 en ‘Prehension’ uit 2017 wisten binnen no time miljoenen streams binnen te harken en maakten van hem een grootheid als post-klassieke componist. In april verschijnt ‘Henosis’ waarmee hij zijn drieluik compleet maakt. Waar de eerste twee albums met name focussen op het klassieke pianospel, kunnen we op zijn nieuwe album ook orkestrale en meer elektronische klanken verwachten.

Tijdens de concerten in april zal Joep Beving, naast de vertrouwde solo pianostukken, veel nieuwe muziek spelen samen met Cappella Amsterdam, Echo Collective en Maarten Vos.

Rotterdam X Joep Beving

Joep Beving is in Rotterdam een graag geziene gast. Zo gaf hij eind 2017 een uitverkocht concert in de Arminiuskerk en tijdens Motel Mozaïque Festival 2018 gaf de boomlange pianist een uniek zonsopgangsconcert op de hoogste etage van het Groot Handelsgebouw.

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. Motel Mozaique Concerts, Rotown, LantarenVenster en de Doelen

 

Concert agenda