fbpx

23/08/2022

€24 inc. fee

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996 Rotterdam

Doors 19:30
Showtime 20:30

Joan As Police Woman

Van het cv van Joan Wasser, opererend onder het alter ego Joan As Police Woman, kan menig muzikant alleen maar dromen. Het meest in het oog springend is dat de multi-instrumentaliste uit New York in de bands van Antony and The Johnsons en Rufus Wainwright speelde. Daarnaast leverde Joan bijdragen aan de muziek van onder meer Nick Cave, The Scissor Sisters, Lou Reed, Flaming Lips en Sparklehorse.

Na een leven in dienst van anderen bracht Joan in 2006 een eigen plaat uit getiteld Real Life. Het was een van muzikale verrassingen van dat jaar; muziek met een schitterende, intieme sfeer. Joan noemt het `Punk Rock R&B` maar beseft dat `American Soul Music` misschien treffender is. Ze combineert soul en punk, de twee muziekstijlen waar zij het meest van houdt, en noemt Al Green, Nina Simone, The Smiths en Siouxsie Sioux als voornaamste invloeden. Haar prachtige donkere stem roept vergelijkingen op met Dusty Springfield en Chrissie Hynde.

De singer-songwriter die bekend staat om haar intense shows weet constant te boeien met nummers die gaan van subtiel naar stevig en van licht naar duister. Het album Cover Two verscheen in 2020 en is reden voor de artiest uit Brooklyn om opnieuw op tour te gaan. Maar in 2021 verscheen nóg een album: The Solution is Restless waarop Joan de samenwerking aan is gegaan met wijlen Tony Allen. Hiermee is Afrobeat blijvend aan haar pallet toegevoegd.

Dit concert wordt gepresenteerd door LantarenVenster, MOMO Concerts & Rotown

Concert agenda