fbpx

08/02/2014

a € 10,-

LantarenVenster

Rotterdam

20:00

Jef Neve

+ Special guest Typhoon

We delen een taal en we wonen dicht bij elkaar; Vlaanderen en Nederland hebben elkaar veel moois te bieden. Daarom is 2015 het jaar van BesteBuren, een jaar waarin de Vlaams-Nederlandse creativiteit en culturele samenwerking gevierd worden, en duurzame toekomstplannen worden uitgezet. Het BesteBuren-jaar wordt geopend op 8 februari 2015 met een middagprogramma in LantarenVenster (op uitnodiging). Motel Mozaïque stelt een programma samen, multidisciplinair, met onverwachte samenwerkingen, ontmoetingen, en een rits spraakmakende gasten uit Nederland en Vlaanderen zoals de Belgische pianist Jef Neve en de Nederlandse rapper/zanger Typhoon. ’s Avonds zal Neve een volledig concert verzorgen met als special guest Typhoon. Voor dit concert zijn kaarten te koop voor een schappelijk entreebedrag.

Pianist Jef Neve is de succesvolste Belgische jazzmuzikant van dit moment. In zijn composities komt zijn klassieke opleiding tot uiting, evenals zijn affiniteit met de muziek van Joni Mitchell, Radiohead en leermeester Brad Mehldau. Hij toerde o.a. met Gabriel Rios en José James. In België staat hij dan ook zowel op grote jazz- als op popfestivals. Ook speelde hij zich in de kijker door het inspelen van de pianopartijen van de met Oscars bekroonde film The Artist. Na enkele platen met zijn trio, het sterke met José James gemaakte For All We Know (2010), en het met een octet gemaakte Sons of the New World (2013) is One het eerste soloalbum van de Belgische pianist Jef Neve. Het krijgt goede kritieken. De Volkskrant: ‘Een zeer veelzijdige plaat waarop hij bewijst zowel in klassiek, jazz als pop goed thuis te zijn. Zijn spel is voortdurend krachtig en bloemrijk.’

Typhoon gooide het afgelopen jaar hoge ogen met zijn nieuwe album Lobi Da Basi, volgens Muziekblad OOR ‘een parel in de Nederlandse muziek en de hiphop.’ Typhoon is ook een van de beste Nederlandse live-acts van het moment, dat bewees hij vorig jaar op North Sea Jazz, Lowlands en onlangs nog in de Rotterdamse Schouwburg. Typhoon’s werk is spannend. Grenzen vervagen en er ontstaan ongebruikelijke muzikale combinaties tussen bijvoorbeeld blues, surfrock, jazz, hiphop, chansons en soul. Speciaal vanwege het BesteBuren jaar is Typhoon en Jef Neve gevraagd enkele nummers gezamenlijk uit te voeren.

Mede mogelijk gemaakt door BesteBuren en de Gemeente Rotterdam.

Tickets a € 10,- verkrijgbaar via LantarenVenster

 

Concert agenda