fbpx

12/02/2014

€ 22,- (ex. servicekosten)

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal uitsluitend zitplaatsen (ongeplaceerd)

Zaal open 19.30
Aanvang programma 20.00

James Vincent McMorrow

Support-act: Broken Twin

James Vincent McMorrow komt op woensdag 12 februari 2014 naar de Rotterdamse Schouwburg. De Ierse singer-songwriter bracht begin januari zijn tweede album Post Tropical uit. De plaat wordt momenteel overladen met lovende recensies, zo schrijft muziekblad OOR: “Met Post Tropical toont McMorrow op overtuigende wijze aan waartoe hij als muzikant in staat is. Niets minder dan een meesterwerk.” Onlangs maakte James Vincent McMorrow de support-act voor zijn Europese tournee bekend, deze wordt verzorgd door het Noorse Broken Twin. Tickets zijn nog verkrijgbaar!

2011 was het jaar van de doorbraak voor McMorrow. Zijn debuutalbum Early in the Morning werd overal laaiend enthousiast ontvangen. Het album stond op 1 in de charts, werd platina en viel veelvuldig in de prijzen. In datzelfde jaar stond hij op een uitverkocht Motel Mozaique Festival. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2012 nam McMorrow de European Border Breakers Award in ontvangst, een belangrijke prijs ter erkenning en aanmoediging van nieuw talent binnen de Europese popmuziek. In Nederland volgden o.a. een uitverkochte clubtour en optredens op Lowlands en Into The Great Wide Open.

Niet ver van de Mexicaanse grens kwam afgelopen jaar het nieuwe album Post Tropical op een peacannoten boerderij tot stand. Hoewel het onmiskenbare “McMorrow-geluid” nog altijd nadrukkelijk aanwezig is, is de zanger en liedjesschrijver uit Dublin ook de uitdaging aangegaan om nieuwe muzikale paden te bewandelen. De eerste single van het nieuwe album is Cavalier.

 

Concert agenda