fbpx

25/09/2019

From €10

Theater Rotterdam, Schouwburg

Schouwburgplein 25

Show starts at 20:15

Ivo Dimchev

Sculptures

Of hij nu het publiek opdrachten laat uitvoeren voor (echt!) geld, of dat hij een concert geeft met zijn karakteristieke falsetstem; de Bulgaarse choreograaf en performer Ivo Dimchev zet je altijd op het verkeerde been en verrast je op een manier die je tot dan niet voor mogelijk had gehouden. Vaste gasten van MOMO Festival – waar hij in 2014 en 2018 optrad – kunnen dit beamen. Nu keert Dimchev met de voorstelling ‘Sculptures’ terug naar Rotterdam, mis het niet tijdens Rotterdam Pride!

Ivo Dimchev is een exuberante en charismatische performer, die steeds weer grenzen opzoekt, ook van het systeem waar hij zelf deel van uitmaakt. Van al zijn stukken is hij zelf regisseur, choreograaf, schrijver, zanger en uitvoerder.

Zijn veelbesproken optreden bij de Britse versie van het tv-programma X-factor leverde hem een Sony platencontract op en zijn ongebruikelijke combinatie van opera, popmuziek en performance geven voeding aan zijn cultstatus. Hij ontving awards in vele landen en heeft inmiddels succes in alle uithoeken van Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Dit concert is onderdeel van zijn wereldtournee. Na Los Angeles en voor Parijs maakt hij deze tussenstop in Rotterdam.

Sculptures
Een popconcert heeft zijn eigen wetten. En zodra er in de podiumkunsten wetten worden gesteld, is Ivo Dimchev bereid om daar vraagtekens bij te zetten. Sculptures is een concert dat tegelijkertijd ingaat op en tegen de conventies van een concert en het bevragen van conventies kan Dimchev als geen ander. Mensen die zijn voorstellingen hebben gezien praten er jaren later nog over. Sculptures is een concert, maar nooit alleen maar een concert. Daar is Ivo Dimchev te veel performancekunstenaar voor. Hij windt je om zijn vinger, daar is geen ontkomen aan.

“Animalistic one moment, delicate the next, he meshes darkness and lightness with verbal and physical dexterity.” – New York Times

Deze voorstelling is onderdeel van Rotterdam Pride, tickets zijn verkrijgbaar via Theater Rotterdam

Tekst & muziek Ivo Dimchev
Choreografie Ivo Dimchev
Met Ivo Dimchev, Jaskaran Singh Anand, Jordan des Champs, Helena Araujo, Pauline Stöhr

Concert agenda