fbpx

19/11/2021

€31 - €39

De Doelen Rotterdam

Grote zaal, geplaceerd

Deuren open 19:00
Aanvang 20:15

Ibrahim Maalouf

Quelques Mélodies...

Trompettist Ibrahim Maalouf, geboren in 1980 in Beiroet, is momenteel de populairste instrumentalist van de Franse muziekscene. Zijn werk is berucht vanwege de bijzondere samensmelting van meerdere muzikale genres en is al meer dan tien jaar wereldwijd bekend. Tussen 2007 en 2019 schrijft, componeert en arrangeert Ibrahim meer dan 15 albums, zowel voor zichzelf als voor andere artiesten. Gedurende deze tijd orkestreert hij ook meer dan tien symfonische stukken en signeert hij 15 filmscores.

Na de aandacht te hebben getrokken van de legendarische producer Quincy Jones tijdens een concert op het Montreux Jazz Festival in 2017, wordt Ibrahim een ​​van de artiesten aan wie de Amerikaanse producer voortdurende ondersteuning biedt via Quincy Jones Productions uit Los Angeles.

Voor zijn nieuwste project 40 Melodies werkt Maalouf samen met gitarist François Delporte, en het betreft zijn meest persoonlijke werk tot dusver. Voor het eerst ontcijfert Maalouf de wortels waarin zijn eclectische stijl precies vandaan komt, een unieke kruisbestuiving tussen barokmuziek en Arabische improvisaties. In zijn veertigste levensjaar keert hij terug naar de veertig melodieën die altijd zijn blijven hangen in zijn jeugd, en deze te verankeren in de levenservaringen van nu.

Dit concert wordt georganiseerd door MOMO Concerts, de Doelen, Rotown & LantarenVenster

Concert agenda