fbpx

23/06/2013

Tickets € 22,50 (ex. Servicekosten)

Rotterdamse Schouwburg

Grote Zaal: vrij staan/zitten

Zaal open: 19:30
Aanvang programma: 20:00 (de schouwburg is al vanaf 11:00 open)

Gogol Bordello

Support: Amariszi

Tussen optredens op grote festivals als Hurricane, Rock Werchter en Rock in Rio door duikt gypsypunkband Gogol Bordello zondag 23 juni op in de Rotterdamse Schouwburg voor hun enige Nederlandse show! Een maand later brengt de veelkleurige groep uit New York het nieuwe album Pura Vida Conspiracy uit. Tickets zijn verkrijgbaar via de voorverkoopkanalen van Ticket Service Nederland – tot vrijdag 21 juni 12:00 – (www.ticketservice.nl) en de Rotterdamse Schouwburg (www.rotterdamseschouwburg.nl) – tot de show start.

Gogol Bordello
De Oekraïense zanger/gitarist Eugene Hütz is de aanstichter van deze vrolijke club. In 1999 raapte hij Gogol Bordello bijeen uit een groep van in New York wonende immigranten uit Oost-Europa. Tijdens optredens op Lowlands en Pinkpop bewees Gogol Bordello de afgelopen jaren al de ultieme festivalband te zijn. Met hun energieke shows zorgden zij voor grootse volksfeesten.
In de muziek van Gogol Bordello zijn veel verschillende elementen terug te vinden, gaande van zigeunermuziek uit de Balkan over rock en punk tot dub en reggae en zelfs cumbia en samba, dat iedereen altijd wel iets van zijn gading kan terugvinden. De muziek is ondertussen dusdanig geëvolueerd dat de omschrijving ‘zigeunerpunk’ de lading niet meer dekt. Het aantal verschillende invloeden blijft per album toenemen.

www.gogolbordello.com

Concert agenda