fbpx

20/11/2021

€16 per ticket + €2,75 per order

De Doelen Rotterdam

Willem Burger Zaal (seated / coronaproof)

Doors: 18:15
Showtime 19:30

Fabrizio Paterlini

Tour in Transition

Update 15 november 2021: Dit concert kan met de huidige coronamaatregelen (CoronaCheck-app, uitsluitend zitplaatsen en maximaal 1250 bezoekers) gewoon doorgaan dus we zien je graag bij Fabrizio Paterlini in de Doelen. Tickets van eerdere data van deze meermaals verplaatste show zijn geldig, alle ticketkopers zijn daar eerder al over ingelicht.

Van accountant naar pianist

Wat een bijzonder pad heeft componist Fabrizio Paterlini afgelegd. De Italiaan werkte tot zijn 35ste als accountant van negen tot vijf. In zijn vrije tijd bleef hij gekluisterd aan de piano die hij van jongs af aanleerde. Bij het onverwachte succes van zijn album ‘Viaggi in Aeromobile’ (‘vliegreizen’) nam zijn carrière als fulltime componist en pianist plotseling een vlucht.

Paterlini is nu een van de meest succesvolle Europese artiesten binnen het neoklassieke en minimal-kader: zijn muziek heeft meer dan 65 miljoen streams verzameld op Spotify. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom de composities op zo’n indrukwekkende schaal weten te raken: zijn werk zweeft tussen het dramatische en spaarzame in, zonder te ver door te schieten in een richting. Het is muziek die de emoties alert houdt en de gevoelige punten trefzeker aanwakkert.

Onlangs bracht Paterlini de eerste van een trits nieuwe EPs uit, getitled ‘Transitions’. Een goede naam, vooral als je zijn eigen levensverhaal in het achterhoofd houdt. Het is nooit te laat om je eventjes in een geheel andere staat van zijn te bevinden, en dat is precies zo’n magische avond die Paterlini ook voor ons in petto heeft.

CoronaCheck

Je kunt het concert alleen bezoeken als je bij binnenkomst een vaccinatiebewijs of een negatief herstel- of testbewijs uit de CoronaCheck-app kan overleggen naast je ticket. Als je niet gevaccineerd bent en gebruik wil maken van een test kan je jezelf 24 uur voor aanvang van het concert gratis laten testen bij een locatie naar keuze die je kan vinden op www.testenvoortoegang.org. Zodra je uitslag bekend is koppel je deze in de CoronaCheck-app (digitaal testbewijs). Voor meer informatie kijk je op testenvoortoegang.org

Dit concert wordt georganiseerd door MOMO Concerts, Rotown & de Doelen

Concert agenda