fbpx

24/10/2020

€16 per ticket + €2,75 per order

De Doelen Rotterdam

Willem Burger Zaal (seated / coronaproof)

Show 1 starts at 19:30
Show 2 starts at 21:30

Fabrizio Paterlini

Tour in Transition

Goed nieuws voor liefhebbers van neo-klassieke pianomuziek: het concert van Fabrizio Paterlini dat op 6 juni niet door kon gaan vanwege de coronacrisis, is verplaatst naar 24 oktober 2020! Vanwege de 1.5 meter-maatregel zal Fabrizio deze avond twee concerten spelen, om 19.30 uur en om 21.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar via De Doelen! Kaartjes van de 6 juni show blijven uiteraard geldig, kopers hebben hier een mail over ontvangen.

Wat een bijzonder pad heeft componist Fabrizio Paterlini afgelegd. De Italiaan werkte tot zijn 35ste als accountant van negen tot vijf. In zijn vrije tijd bleef hij gekluisterd aan de piano die hij van jongs af aanleerde. Bij het onverwachte succes van zijn album ‘Viaggi in Aeromobile’ (‘vliegreizen’) nam zijn carrière als fulltime componist en pianist plotseling een vlucht.

Paterlini is nu een van de meest succesvolle Europese artiesten binnen het neoklassieke en minimal-kader: zijn muziek heeft meer dan 65 miljoen streams verzameld op Spotify. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom de composities op zo’n indrukwekkende schaal weten te raken: zijn werk zweeft tussen het dramatische en spaarzame in, zonder te ver door te schieten in een richting. Het is muziek die de emoties alert houdt en de gevoelige punten trefzeker aanwakkert.

Onlangs bracht Paterlini de eerste van een trits nieuwe EPs uit, getitled ‘Transitions’. Een goede naam, vooral als je zijn eigen levensverhaal in het achterhoofd houdt. Het is nooit te laat om je eventjes in een geheel andere staat van zijn te bevinden, en dat is precies zo’n magische avond die Paterlini ook voor ons in petto heeft.

Dit concert wordt georganiseerd door de Doelen, Motel Mozaique Concerts & Rotown

Concert agenda