fbpx

20/11/2021

€16 per ticket + €2,75 per order

De Doelen Rotterdam

Willem Burger Zaal (seated / coronaproof)

Show 1 starts at 19:30
Show 2 starts at 21:30

Fabrizio Paterlini

Tour in Transition

Helaas kan het concert van Fabrizio Paterlini in de Doelen door de aangescherpte Corona maatregelen ook op 24 oktober niet doorgaan. We hebben gelukkig wel al een nieuwe datum voor het concert weten te prikken: op zaterdag 20 november 2021 (nog wel even geduld dus) komt Fabrizio Paterlini alsnog naar de Doelen. Vanwege de 1.5 meter-maatregel zal Fabrizio deze avond twee concerten spelen, om 19.30 uur en om 21.30 uur. Reeds gekochte tickets blijven uiteraard geldig voor de nieuwe datum, kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht.

Van accountant naar pianist

Wat een bijzonder pad heeft componist Fabrizio Paterlini afgelegd. De Italiaan werkte tot zijn 35ste als accountant van negen tot vijf. In zijn vrije tijd bleef hij gekluisterd aan de piano die hij van jongs af aanleerde. Bij het onverwachte succes van zijn album ‘Viaggi in Aeromobile’ (‘vliegreizen’) nam zijn carrière als fulltime componist en pianist plotseling een vlucht.

Paterlini is nu een van de meest succesvolle Europese artiesten binnen het neoklassieke en minimal-kader: zijn muziek heeft meer dan 65 miljoen streams verzameld op Spotify. Het is niet moeilijk voor te stellen waarom de composities op zo’n indrukwekkende schaal weten te raken: zijn werk zweeft tussen het dramatische en spaarzame in, zonder te ver door te schieten in een richting. Het is muziek die de emoties alert houdt en de gevoelige punten trefzeker aanwakkert.

Onlangs bracht Paterlini de eerste van een trits nieuwe EPs uit, getitled ‘Transitions’. Een goede naam, vooral als je zijn eigen levensverhaal in het achterhoofd houdt. Het is nooit te laat om je eventjes in een geheel andere staat van zijn te bevinden, en dat is precies zo’n magische avond die Paterlini ook voor ons in petto heeft.

Dit concert wordt georganiseerd door MOMO Concerts, Rotown & de Doelen

Concert agenda