fbpx

02/11/2013

Maassilo

Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam

Zaal open: 19:00
Aanvang programma: 20:00

Emiliana Torrini

Support: Clean Pete

Op zaterdag 2 november presenteert Motel Mozaique de IJslandse singer-songwriter Emiliana Torrini in de Maassilo in Rotterdam. De charmante zangeres trakteerde in 2006 het Motel Mozaique Festival al eens op haar sprookjesachtige folksongs. Twee jaar later volgde haar doorbraak met het nummer Jungle Drum. De aankomende tour staat in het teken van het nieuwe album genaamd Tookah dat in september uitkwam. 

Nieuw album Tookah 
Ruim vijf jaar na haar album Me And Armini en vrij onverwachte grote hit Jungle Drum, keerde Emiliana Torrini onlangs terug met een nieuw album genaamd Tookah. De afgelopen twee, drie jaar werkte ze in alle rust aan de plaat, opnieuw met Dan Carey als producer. Meer dan voorheen durft ze meerdere muzikale stijlen aan: de mooi gezongen, folky liedjes zijn niet verdwenen, maar ook is er plek voor synthpop van het mysterieuzer soort, bijvoorbeeld in de vorm van eerste single Speed Of Dark. (bron: kickingthehabit.nl)

Je kunt het prachtige nieuwe album Tookah in zijn geheel streamen via The Quietus. Een van onze favoriete muziekblogs ‘De Krenten uit de Pop‘ schreef het volgende over de nieuwe plaat:

“De vierde van Emiliana Torrini is een geïnspireerd klinkende plaat vol verrassende wendingen. Die verrassende wendingen komen deels uit het bijzonder veelzijdige instrumentarium op de plaat en deels uit de fascinatie voor bijzondere ritmes. Elektronica en akoestische instrumenten worden op bijzonder creatieve wijze gecombineerd, wat Tookah een bijzonder geluid geeft. Dit wordt alleen maar bijzonderder door de mix van exotische en meer triphop of dance georiënteerde ritmes. De licht onderkoelde maar tegelijkertijd ook warme stem van Emiliana Torrini doet de rest.”

Tickets € 18,- (ex. servicekosten) (klik hier voor tickets)

Crush Management

Concert agenda