fbpx

13/05/2022

€24 (inc. fee)

Maassilo Rotterdam

Maashaven Zuidzijde 1-2

Deuren open 19:30
Aanvang 20:30

Eefje de Visser

Support: The Visual

De warme, vloeiende popmuziek van Eefje de Visser verdoezelt de grenzen tussen woord en geluid, het aardgebonden en het buitenaardse, de droomlandschappen en de dansvloeren. Maar aan de oppervlakte van deze dubbelzinnige, modderige wateren drijft een overweldigend helder visioen, eentje die ons fundamentele menselijke verlangen en nieuwsgierigheid weerspiegelt zoals alleen de beste popmuziek dat kan.

De Visser’s verbluffende langspeler Bitterzoet zoekt naar diepe betekenissen in een schuilplaats van abstracte denkbeelden. In plaats van de Nederlandse taal de omarmen als bindende, concrete factor, omarmt ze haar teksten op dezelfde golflengte als bijvoorbeeld Björk, Thom Yorke, James Blake en Elisabeth Fraser (Cocteau Twins): een organisme dat constant in ontwikkeling en beweging is.

Dat Eefje de Visser met haar eigenwijze, vloeibare vorm van popmuziek veel lof en onderscheidingen ontvangt is dan ook vanzelfsprekend. Haar werk is productioneel gezien experimenteel van aard, maar vangt – zoals de beste artiesten – de meest indringende menselijke emoties, waardoor de luisteraar altijd aan kan sluiten.

De in Gent wonende artiest laat haar muziek steeds vooraanstaander doorbloeden in andere kunstvormen, bijvoorbeeld film en dans. Van de zomer verscheen er een bijzondere concertfilm (eveneens genaamd Bitterzoet) dat met lovende kritieken werd ontvangen, en onlangs kwam daar nog de geweldige film voor MOMO Create & Perform bovenop! In mei 2022 keert Eefje de Visser terug naar Rotterdam met haar waanzinnige band: een ervaring waar spektakel, warmte en intimiteit binnen nieuwe verhoudingen opwellen.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, MOMO Concerts & LantarenVenster en heeft uitsluitend staanplaatsen.

TIP! Zie ook onze concerten van Spinvis en Meetsysteem

Concert agenda