fbpx

01/02/2020

€27 (inc. fee)

Annabel

Schiestraat 20 Rotterdam

Doors open at 18:30
Program starts at 19:30

Devendra Banhart

Support: Vetiver

Devendra Banhart, ooit omgedoopt tot de ‘High Priest of L.A. Freak Folk’, laat een wervelend spoor van mystieke folk, raga-spirituals en Latijns-Amerikaanse rock achter zich. Evengoed rare snuiter als gevoelige ziel – als dichter, performer, activist, beeldend kunstenaar en muzikant – heeft Banhart het unieke vermogen om die zoete plek tussen absurditeit en melancholie te verlichten.

De eenvoudig getitelde ‘Ma’ is Devendra Banhart’s derde voor het Amerikaanse label Nonesuch. Op een bedrieglijk sluwe manier delft Banhart in de aard van onvoorwaardelijke moederliefde: het doorgeven van wijsheid en het koesteren van die wijsheid, de relatie van moeder op kind en wat er gebeurt wanneer die bijzondere band wordt verbroken.

Aanrader voor liefhebbers van CocoRosie, Cate Le Bon, Joanna Newsom

Support: Vetiver

De support is in handen van de Californische indiefolk band Vetiver. Drijvende kracht achter de groep is zanger en componist Andy Cabic. Hij is goed bevriend met Devendra Banhart, die hem vaak bijstaat en op vele manieren beïnvloedt. Cabic verandert sinds het bestaan van Vetiver de samenstelling, waardoor de groep in de afgelopen jaren telkens een nieuw geluid weet te brengen binnen hun genre.

Het nieuwe Vetiver album ‘Up On High’ kwam afgelopen november uit, luister naar deze zevende langspeler via Spotify.

Dit concert wordt gepresenteerd door Motel Mozaique Concerts i.s.m. Rotown, LantarenVenster & Annabel

Concert agenda