fbpx

15/12/2013

Tickets € 17 (ex. servicekosten)

Rotterdamse Schouwburg

Grote zaal

Zaal open: 19:30
Aanvang programma: 20:00

De Staat

Support: Ian Clement

“In de huidige bloedvorm is De Staat de beste band van Nederland” (NRC Handelsblad)

Na een periode van stilte en mooie zijprojecten als De Speeldoos is De Staat terug met het ijzersterke nieuwe album I_CON en een uitgebreide clubtour. Op zondag 15 december presenteert Motel Mozaique De Staat in de Rotterdamse Schouwburg. Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 14 november in Corso maar door het sluiten van deze zaal is de show verplaatst naar de schouwburg. Reeds gekochte tickets blijven geldig.

DE STAAT
De Staat debuteerde in 2009 met Wait for Evolution, en stond daarna in korte tijd al op de grotere podia en festivals zoals Lowlands, Pinkpop, maar ook internationaal op festivals als Sziget en Glastonbury. Het album werd bekroond met diverse awards, en in 2011 ontving de band de 3FM Award voor Best Alternative Act. Het tweede album Machinery verscheen in 2011. De Staat speelde wederom in zalen en op festivals in heel Europa. Afgelopen september verscheen het derde album van De Staat: I_CON.

I_CON
Frontman Torre Florim heeft de volledige productie van I_CON op zich genomen heeft. De mixen werden gedaan door Vance Powell, vooral bekend van zijn werk voor Jack White en The Raconteurs. Torre Florim over het nieuwe album: “Deze plaat zit vol met allerlei invloeden, het is echt een kleurrijke plaat. Uit science fiction films uit jaren 80, Afrikaanse muziek, veel urban dingen. Natuurlijk ook wel veel rock ‘n’ roll. Het is een raar proces geweest, op een gegeven moment weet je niet meer wat je aan het maken bent, maar volgens mij als je in dat deel van het proces zit, ben je iets goeds aan het doen. Ik vind dat het heel tof is geworden.” (3voor12)

I_CON is in de pers (terecht) bijzonder goed ontvangen:

“Er zit lef, hunor en klasse in De Staat, en dat alles komt er mooi uit op wat hun beste, origineelste album tot nu toe mag heten.” (Volkskrant)

“De verschillen in dynamiek (variërend van de quasi-rockballad I’ll Take You tot het gabberslot van Witch Doctor) en het brede muzikale palet (progrock, psychedelica, synthpop, gospel, metal) maken van I_CON een diep gelaagde plaat met een niet geringe emotionele lading.” (NU.nl)

“Er zijn genoeg bands die voor hun derde plaat wat water bij de principes doen en een gooi doen naar het grootst denkbare publiek. De Staat doet het tegenovergestelde. Met duivels genoegen.” (3voor12)

“Een speeltuin aan ideeën, een nieuwe kijkdoos vol gekte en een muzikale carrousel waarin vreemd genoeg juist op voorhand vreemd lijkende combinaties allemaal blijken te werken.” (OOR)

SUPPORT-ACT
Het voorprogramma van De Staat wordt verzorgd door Ian Clement. Deze Belgische artiest is vooral bekend als frontman van stonerrockband Wallace Vanborn, maar de muziek die hij solo maakt is bluesy en ingetogen.
Tickets € 17 (ex. servicekosten) Klik hier voor tickets!.

Check hier onze wenslijst voor 15 december in de vorm van een 15 tracks tellende playlist op Deezer.

Concert agenda