fbpx

13/02/2016

a € 16 (ex. servicekosten)

Annabel

Schiestraat 18, Rotterdam

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 20.30 uur

De Staat

De spitsvondigheid waarmee De Staat pop verzoent met experimentele muziek is onovertroffen. Het is alweer twee jaar geleden dat de band rondom Torre Florim I_CON afleverde, de spannendste plaat die De Staat tot nu toe heeft gemaakt.

De Staat blijft vooral een band met sterke vernieuwingsdrang, en dat is precies waarom de groep uit Nijmegen zich een van de beste acts van eigen bodem mag noemen. Zet de verraderlijk catchy doorbraakhit The Fantastic Journey Of The Underground Man maar eens naast het ronkende, naar krautrock neigende Make Way For The Passenger.

Onlangs bouwden de bandleden het oude Doornroosje-pand om tot studio en oefenruimte. Hier werkt De Staat momenteel aan het langverwachte vierde album, waarvan we in Annabel ongetwijfeld alvast wat voorproefjes te horen krijgen.

Facebook event

“I_CON, het derde album van De Staat, haalt het beste van beide platen naar boven. Een ijzersterk openingssalvo van uitbundige, opgewekte, rocksongs zetten meteen de toon. En wat een spelplezier straalt ervan af. Alsof voorman Torre Florim voortdurend met een grijns op zijn gezicht staat te zingen, en waarom zou hij ook niet. (….) Er zit lef, humor en klasse in De Staat, en dat alles komt er mooi uit op wat hun beste, origineelste album tot nu toe mag heten.” (Volkskrant)

“Op I_CON heeft De Staat het definitieve, met geen enkele andere band nog te vergelijken groepsgeluid gevonden. Een speeltuin aan ideeën, een nieuwe kijkdoos vol gekte en een muzikale caroussel waarin vreemd genoeg juist op voorhand vreemd lijkende combinaties allemaal blijken te werken.” (OOR)

Annabel is het nieuwe cafe en poppodium op steenworp afstand van Rotterdam Centraal. Deze dame, met een industrieel, grootstedelijk uiterlijk, verwelkomt na de zomer voor het eerst concerten en evenementen in haar zalen. Het cafe met keuken en zonovergoten terras, direct aan het spoor, vormt sinds april al de favoriete hang-out van vele Rotterdammers. De veelzijdigheid in functies en programmering moet alle Rotterdammers verliefd op haar maken, totdat iedereen weet: “het wordt niets zonder jou, Annabel.”

Concert agenda