fbpx

03/11/2018

€19,50 (inc. fee)

LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

Zaal open 19.30 uur
Aanvang 20.15 uur

Curtis Harding

Met zijn bejubelde album ‘Soul Power’ werd Curtis Harding in 2014 in één klap een gearriveerde artiest. Althans, zo leek het. De mid-dertiger, geboren in het arme Saginaw, Michigan, had er wel een curieuze omweg voor nodig.

Als zoon van een gospelzangeres moest hij gewoonweg in de muziek terechtkomen. Hij was eerst achtergrondzanger bij CeeLo Green en Outkast, en werd toen ontdekt door Cole Alexander van Black Lips, die samen met Harding de garagerockgroep Night Sun oprichtte.

Daardoor kwam de zanger weer terecht op het kleine garagerock-label Burger Records, waarop ‘Soul Power’ uiteindelijk verscheen. Met ‘Keep On Shining’ scoorde hij een 3FM Megahit, waarna de Nederlandse clubpodia meteen te klein bleken. Na een reeks succesvolle intieme optredens was Harding in 2015 klaar voor het grote werk. Hij liet zijn broeierige, rauwe en stampende soulvariant horen op diverse festivals, waaronder Lowlands, Pukkelpop en North Sea Jazz.

In 2017 kwam de prachtige opvolger ‘Face Your Fear’ (Anti-Records) uit, geproduceerd door Danger Mouse, en door de Volkskrant omschreven als een “tintelend mooi verzorgde plaat“.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster, BIRD, Rotown & Motel Mozaique Concerts

Ontdek Rotterdam

Voor of na dit concert Rotterdam ontdekken? Op het nieuwe Motel Mozaique platform Our City Is Your City kun je allerlei tips vinden. Deze site toont de stad door de ogen van Motel Mozaique en door die van iconische bewoners. Op de kaart delen zij hun laatste ontdekkingen, plekken met een goed verhaal of lievelingswinkels.

Bezoek Our City Is Your City

 

 

Concert agenda