fbpx

30/04/2015

€18 (ex. servicekosten)

LantarenVenster

Grote zaal - vrij staan / zitten

Zaal open 20.00
Aanvang 20.30

Colin Stetson & Sarah Neufeld

support-act Aart Strootman

Op donderdag 30 april 2015 presenteren Motel Mozaique en LantarenVenster het Canadese duo Colin Stetson & Sarah Neufeld. De twee leden van Arcade Fire en oprichters van Bell Orchestre brengen na een aantal solo-projecten in april 2015 hun eerste gezamenlijke album uit: Never were the way she was. Saxofonist Stetson en violiste Neufeld werkten eerder ook al samen voor de film Blue Caprice. 

Wie de ultieme beleving van saxofoon wil meemaken, mag anno 2014 Colin Stetson zeker niet gemist hebben. Naast zijn veelgeprezen solo-optredens, speelt de Canadees geregeld met Bon Iver en Arcade Fire, en was hij eerder betrokken bij tours en albums van o.a. Tom Waits, The National, Laurie Anderson, TV on the Radio en Lou Reed.
Colin Stetson maakte naam door zijn ‘circular breathing’ techniek waarmee hij de meest onwaarschijnlijke klanken uit zijn saxofoon weet te halen. Met de bassaxofoon als handelsmerk klinken zijn solo-optredens alsof er een complete band op het podium staat. Stetsons albums zijn het ene moment uitgesproken en explosief en het volgende melancholiek en ingetogen. ‘Impressive’, was het oordeel van Pitchfork op To See More Light, zij derde en meest recente soloalbum.

Sarah Neufeld speelt bij Arcade Fire en deed projecten met onder meer Nils Frahm. Haar album Hero Brother werd bijzonder positief ontvangen: ‘a dynamic world of haunted melodies and pristine neck work’, aldus Consequence of Sound. Neufeld’s spel is het ene moment sferisch en orkestraal, dan weer woest krakend en atonaal.

Gezamenlijk maakte het duo vorig jaar de soundtrack voor de film Blue Caprice, vol donkere, onheilszwangere klanken. In april verschijnt een album van het duo waarvoor ze beiden nummers componeerden en inspeelden. Het resultaat is een album waarin viool en sax op zeer onorthodoxe wijze samengaan.

Tickets a €18 (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via Motel Mozaique en LantarenVenster

Gratis voor leden van Subbacultcha!

Concert agenda