fbpx

02/09/2017

€10 (inc. servicekosten)

AVL Mundo (Beeldentuin)

Keileweg 18, Rotterdam

Deuren open / aanvang 19.00 uur
Einde 23.00 uur

Colin Benders, Winne & Yung Nnelg

& DJ Evelyn Rae & Vanityball

Op zaterdag 2 september 2017 stelt ‘Fabrique Mozaïque in M4H’ voor de derde maal het avontuurlijke en dynamische havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) centraal. Als onderdeel van Fabrique Mozaïque vindt er in de Beeldentuin van Joep van Lieshout’s AVL Mundo een heuse block party plaats met optredens van Colin Benders (oprichter van Kytopia en The Kyteman Orchestra die zich nu volledig heeft gestort op de modulaire synthesizer), de Rotterdamse hiphop-grootheid Winne en de dit jaar doorgebroken Ghanese rapper Yung Nnelg. De dj’s Evelyn Rae en Vanityball maken het feestje compleet! Het eerder aangekondigde optreden van Ruyzdael is komen te vervallen.

AVL Mundo is opgericht door kunstenaar Joep van Lieshout en zet zich al sinds 2008 in om kunst toegankelijk te maken voor een groot publiek. Een van de initiatieven is de Beeldentuin, een publiek toegankelijke tuin met de bekendste werken van Atelier Van Lieshout. Tijdens Fabrique Mozaïque zal de tuin dé plek zijn om van kunst én muziek te genieten want bovengenoemde acts treden echt op op deze bijzondere plek!

Colin Benders

Na het succes van The Kyteman Orchestra legde frontman Colin Benders zich toe op het bouwen van zijn eigen studioparadijs Kytopia in Utrecht. Daar werd hij halsoverkop verliefd op de modulaire synthesizer, een allemachtig instrument met ontelbare effectmodules, knoppen, schuiven en kabels dat in de handen van de juiste meester muzikale wonderen kan verrichten. En die kun je gerust aan maestro Benders overlaten, die als eenmanssynthorkest melodieuze dance met moddervette bassen en grote gebaren uit zijn modulaire wonderapparaat tovert – gebaseerd op lange nachtelijke jamsessies in zijn thuisstudio, grotendeels geïmproviseerd en allemaal live. (Bron: Lowlands)

Winne

Precies tien jaar geleden verscheen Winne letterlijk uit het niets. Hij lekte de track ‘Top 3 MC’ en zette zichzelf direct in de spotlights. In 2009 verscheen zijn debuutalbum ‘Winne Zonder Strijd’ wat goed was voor hits als ‘W.I.N.N.E.’ en ‘Alles Wat Ik Wil’. Samen met Jiggy Djé, Sticks en Dr. Moon schreef Winne in 2013 geschiedenis met supergroep Great Minds. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn nieuwe album.

Yung Nnelg

Yung Nnelg is een jonge Ghanese rapper die zich met zijn ‘Contra EP’ definitief los heeft gemaakt van de rapperscollectieven Veldentaal en SMIB. Al direct vanaf zijn solo debuut ‘Fox P2’ is het duidelijk dat Nnelg zijn eigen geluid volgt en inmiddels kunnen we hem rustig een smaakmaker in de game noemen. Zijn video’s maken steevast grote indruk en met shows op key-festivals zoals Best Kept Secret en Woo Hah! En op Appelsap heeft hij definitief zijn plek binnen de hiphopwereld veroverd.

Melissa Lopes

Overdag (tussen 14.30 en 15.00 uur) treedt Winne ook al even in de Beeldentuin op, samen met de jonge zangeres Melissa Lopes. Dit optreden is gratis toegankelijk!

In 2016 bracht Melissa Lopes twee cover-medleys uit die viral gingen met liedjes van o.a. Cho, Jonna Fraser, Broederliefde en Ronnie Flex. Haar unieke stemgeluid ontlokte veel positieve reacties en resulteerde in een platendeal bij het nieuwe label Couture 33 van mede Rotterdammer Winne. De eerste EP is bijna een feit en verschijnt nog dit jaar!

Concert agenda