fbpx

24/09/2013

Entree: gratis!

Rotown

Nieuwe Binnenweg 17-19, Rotterdam

Aanvang: 21:30

broeder Dieleman & Herrek

Troubadour broeder Dieleman liet op afgelopen Motel Mozaique Festival al zien dat hij een bijzondere artiest is en beschikt over een flinke dosis humor. Zijn muziek is een aanrader voor liefhebbers van ingetogen folk en alt. country in de lijn van Wovenhand.

broeder Dieleman komt uit een klein Zeeuws dorpje, maar belandde in de grote stad Middelburg. Daar is hij als programmeur van podium De Spot een bekend figuur in de popscene. Zijn eigen muzikale ambities zijn bescheiden: hij nam een debuutplaat genaamd Alles is ijdelheid op, vol spaarzaam gearrangeerde liedjes over het Zeeuwse land, over zijn moeder, over de baan die hij ooit had op een begraafplaats. Liedjes over kleine mijmeringen en grote ontwikkelingen. Is het dan heel serieus? Dat valt mee. broeder Dieleman maakt relativerende grappen en is niet bang het woord ‘godver’ in de mond te nemen. Er zit verfijndheid in zijn muziek en hij flirt met Zeeland-romantiek. De Rotterdamse band Herrek – eveneens graag geziene Motel Mozaique gast – treedt vanavond op als begeleidingsband, net als zij onlangs succesvol op Oerol deden. (Bron: 3voor12).

Dit concert maakt onderdeel uit van Festival De Keuze, waarbij Motel Mozaique de muziekprogrammering samenstelt. Meer info op dekeuze.nl

Concert agenda