fbpx

23/10/2021

€37,50 (inc. fee)

De Doelen Rotterdam

Grote zaal (seated)

Doors open at 19:00
Show starts at 20:15

Brad Mehldau

Solo piano concert

Update 20 april 2021: Het concert van Brad Mehldau kan helaas ook op 1 mei 2021 in de Doelen niet doorgaan vanwege de aanhoudende Corona maatregelen. Maar we hebben de show gelukkig weten te verplaatsen naar het najaar, de nieuwe datum is 23 oktober 2021. Tickets blijven uiteraard gewoon geldig en kaartkopers worden door de Doelen per e-mail op de hoogte gebracht.

Was pianist Brad Mehldau eind 2019 nog met zijn trio te zien in LantarenVenster, nu komt hij terug naar Rotterdam voor een akoestisch soloconcert in de Doelen (grote zaal).

Brad Mehldau behoort tot de top van de jazzwereld. De in 1970 in Jacksonville, Florida geboren musicus speelt in de eredivisie der modern creatieve pianisten. Als solist, bandlid of componist laat hij zich niet begrenzen. De productiviteit van de New Yorker is groot en live bewijst hij continu een uniek improvisator te zijn. In zijn improvisaties poogt Brad alles wat hij in de loop der jaren aan muzikale informatie heeft verzameld gedoseerd en passend te integreren. Op diverse niveaus ontdoet hij jazz standards en popcovers van hun oorspronkelijke vorm, om er vervolgens totaal nieuwe stukken van te boetseren. Mehldau’s improvisaties zijn vaak beïnvloed door het klassieke pianorepertoire, maar soms ook door Braziliaanse muziek. Regelmatig worden ze voorzien van ongebruikelijke maatsoorten.

“Brad Mehldau is the most influential jazz pianist of the last two decades”  – The New York Times

Brad werkte onder meer samen met grootheden als Pat Metheny, Lee Konitz, Jimmy Cobb, Michael Brecker, Kurt Rosenwinkel, Wayne Shorter en Joshua Redman. Hij werd onderscheiden met een Nederlandse Jazz Edison, en won meerdere malen de Best Pianist Award van de bladen Downbeat en Jazz Times Magazine. Op zijn recente albums kom je geen titel tegen die stijlmatig op een andere lijkt. In 2019 bracht Nonesuch Records het prachtige album Finding Gabriel (luister op Spotify) uit, dat wereldwijd lovende recensie kreeg, en in begin dit jaar bekroond werd met een Grammy Award voor ‘Best Instrumental Jazz Album.’

Dit concert wordt georganiseerd door De Doelen, LantarenVenster & MOMO Concerts

Concert agenda