fbpx

03/03/2016

€ 17 (ex. servicekosten)

Annabel

Schiestraat 18, Rotterdam

Zaal open 19.00 uur
Aanvang 20.00 uur

Boy & Bear

& Phoebe Alice Lou

Op donderdag 3 maart 2016 presenteren Motel Mozaique en Rotown Boy & Bear in Annabel, het enige Nederlandse optreden van de Australische indiefolkband. Hun nieuwe plaat ‘Limit Of Love’ kwam eerder deze maand, evenals voorganger ‘Harlequin Dream’ uit 2013, binnen op de eerste plek in de Australische albums chart. Deze week verschijnt het album met o.a. de single ‘Walk The Wire’ ook in Nederland.

Boy & Bear begon als een soloproject van Dave Hosking in 2009 maar groeide al snel uit tot een succesvolle vijfkoppige band. De eerste jaren lag de focus op thuisland Australië waar in 2011 het debuutalbum ‘Moonfire’ uitkwam. De band won toen maar liefst vijf ARIA Awards (de Australische Brit Awards) waaronder die die voor Group of the Year en Album of the Year. Het duurde daarna niet lang meer voor Hosking en zijn compagnons ook de rest van de wereld veroverden met hun warme, folky rocksongs.

Het eerste Nederlandse optreden van Boy & Bear vond plaats in 2012 tijdens het Motel Mozaique Festival. “Boy & Bear geniet vanavond met volle teugen van alle aandacht en geeft dat terug met een sterk debuut op de Nederlandse planken.” aldus 3voor12. In die periode had Boy & Bear met de single ‘Milk & Sticks’ ook een flinke 3FM-hit te pakken.

De muziek van Boy & Bear kan het best omschreven worden als indie-pop met veel vocale harmonie. Dromerige en energieke folk wisselen elkaar af. De vergelijking met Mumford & Sons is vaak gemaakt. De stem van zanger Dave Hosking heeft wel iets weg van Marcus Mumford, maar bevat tegelijkertijd ook voldoende eigenheid om kenmerkend te zijn voor de nummers en eigen sound van Boy & Bear.

Tickets a € 17 (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via Annabel, Rotown en Ticketmaster

Facebook event

 

Concert agenda