fbpx

19/09/2014

€25

Noorse Kerk

Westzeedijk 300 in Rotterdam

Zaal open 19.00
Aanvang programma 20.00

Bonnie ‘Prince’ Billy & The Cairo Gang

Bonnie ‘Prince’ Billy komt niet vaak naar Nederland, de laatste keer speelde hij in een uitverkocht Tivoli in 2012. Maar nu komt hij een kleine tour doen, en wel een heel bijzondere. Een week lang speelt hij samen met rechterhand The Caïro Gang (Emmett Kelly) in kerken, kapellen en andere mooie plekken in ons landje. Al deze optredens zijn volledig onversterkt, er komt geen enkele microfoon of versterker aan te pas. Muziek op z’n puurst. Op vrijdag 19 september presenteert Motel Mozaique’s Harry Hamelink deze bijzondere show van Bonnie ‘Prince’ Billy & The Cairo Gang in de Noorse Kerk in Rotterdam.

Laten we er geen doekjes om winden; Bonnie ‘Prince’ Billy een held. Het alterego van Will Oldham brengt al sinds de vroege jaren ’90 op geheel eigenzinnige wijze een onwaarschijnlijke stroom genre-overstijgende muziek uit. Het wordt Americana, Lo-fi, Folk genoemd maar die termen dekken de lading niet. Liedjes, hele mooie liedjes, opgenomen in allerlei hoedanigheden en met een keur aan gastmuzikanten maar met zijn kenmerkende, breekbare stem als constante factor.

Fans heeft hij ook, zijn optredens verkopen overal ter wereld uit. Des te bijzonder is het om hem tijdens deze tour onversterkt op te zien treden op relatief kleine plekken in Nederland. Voor deze tour neemt hij Emmett Kelly aka The Cairo Gang op gitaar mee, al een aantal jaar een van de vaste begeleiders.

Deze tour is een initiatief van The Royal Stable, de Nederlandse Bonnie ‘Prince’ Billy fansite en broeder Dieleman, zelfverklaard fan die ook het voorprogramma voor zijn rekening neemt.

Tickets a €25 zijn vanaf zaterdag 10 mei om 10.00 uur verkrijgbaar bij Velvet Music Rotterdam (Oude Binnenweg 121 A). De capaciteit van de Noorse Kerk is zeer beperkt, daarom hanteren wij een ticketlimiet van maximaal 2 tickets per persoon!

 

Concert agenda