fbpx

10/03/2022

€25 (inc. fee)

Maassilo Rotterdam

Maashaven Zuidzijde 1-2

Deuren open 19:30
Aanvang 20:30

Blaudzun

Support: SOMEONE

Update 16 februari 2022: Door de versoepelingen kan dit concert doorgaan zoals gepland! Bij dit evenement wordt er niet gewerkt met een 1G-check. Daarbij is een mondkapje niet verplicht en is ook de anderhalve meter-maatregel niet van toepassing.

Blaudzun staat bekend om zijn haast ceremoniële, gedistingeerde liedjespracht, waardoor hij zich het afgelopen decennium profileerde als gevierd artiest. Het doorbraakalbum Promises Of No Man’s Land werft intussen de status als moderne klassieker, al bleef Blaudzun zelf steeds weer nieuwe, spannende wegen inslaan met projecten als Haty Haty.

Na een periode van wat meer experimentele releases keert Johannes Sigmond op zijn splinternieuwe album Lonely City Exit Wounds terug naar het geluid waarvan de meesten hem van kennen: groots, meeslepend en ornamentaal. De wortels van de liedjes beginnen dit keer echter kleiner en persoonlijker dan ooit. Real Hero, de eerste single, was geïnspireerd op het zieke zoontje van een van Sigmond’s beste vrienden, en vond binnen die tragiek een zweem van hoop en medeleven.

“Lonely City Exit Wounds is een van Blaudzuns beste, een album dat kan helpen, als een vriend in nare tijden” – Volkskrant

De support-act is in handen van Someone, de Nederlands-Britse muzikante, producer en visueel kunstenaar Tessa Rose Jackson. Het Vlaamse Frontview Magazine omschrijft haar als “een voorvechter van abstracte podium-visuals en psychedelische popmuziek, met een ziel en een stem zo licht als Air, zo fragiel als Feist, zo diep als Nick Drake en zo future-psych als Tame Impala.” Kom dus lekker vroeg naar de Maassilo en mis Someone niet!

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en MOMO Concerts en heeft uitsluitend staanplaatsen.

Concert agenda