fbpx

15/03/2015

a 13 euro (ex. servicekosten)

Noorse Kerk

In het park naast de Euromast

Deuren open 20.00
Aanvang 20.30

BinnensteBuiten: Spinvis

BinnensteBuiten is een interviewserie waarin het publiek de mens achter de muziek leert kennen. In een relaxte setting wordt de artiest geïnterviewd over zijn dromen, inspiraties en muzikale achtergrond. De volgende gast is een vaste gast van Motel Mozaique: Erik de Jong alias Spinvis. Hij wordt op zondag 15 maart BinnensteBuiten gekeerd op een bijzondere locatie, namelijk in de Noorse Kerk te Rotterdam. Dit is dezelfde plek als waar wij een aantal maanden geleden Bonnie “Prince” Billy ontvingen. De afgelopen jaren deden wij al diverse projecten met Spinvis; concerten in de Rotterdamse Schouwburg en LantarenVenster, een optreden half in het water tijdens Fabrique Mozaique, op ontbijtroute tijdens Parfum de BoemBoem en onlangs de gedanste opera Kintsukuroi. Nu presenteren we samen met Eventyr (Noors voor ‘avontuur’) BinnensteBuiten met Spinvis.

Spinvis ontwikkelde zich in korte tijd van een mysterieuze geluidsknutselaar op een zolderkamertje in Nieuwegein tot een zelfverzekerde bandleider. Hij maakt muziek die niet zomaar onder een noemer onder te brengen is. De teksten zijn poëtisch en gaan vaak over mensen die niet helemaal mee kunnen komen, die een beetje getekend zijn door het leven. “Maar,” benadrukt Spinvis, “het moet niet alleen maar geklaag zijn, het gaat vooral ook om de schoonheid van de teksten in samenhang met de muziek.”

Spinvis ontving de Popprijs 2006, voor de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek dat jaar. Tussen de albums “Dagen van Gras, Dagen van Stro” (2005) en “tot ziens, Justine Keller” (2011) heeft Spinvis zich onder andere bezig gehouden met het maken van filmmuziek en deed hij diverse theatertours in Nederland en België. Na met Justine Keller langs festivals en clubs te zijn getrokken begon Spinvis direct weer aan de volgende uitdaging: samen met Saartje Van Camp schreef hij de gedanste opera “Kintsukuroi”. Momenteel tourt hij, opnieuw met Van Camp, langs de theaters met het programma “Oogcontact van de eenzaamste soort.” Het moge duidelijk zijn: stilzitten kan Spinvis simpelweg niet.

Op 15 maart wordt Spinvis BinnensteBuiten gekeerd tijdens een live-interview in de magische kerkzaal van de Noorse Sjømannskirken in Rotterdam. Hier leren we de mens Erik de Jong – die Spinvis maakt – kennen, zijn inspiraties, dromen en nog veel meer. Door middel van een diepgaand gesprek, mooie beelden en (live) muziek leren we de wereld van Spinvis kennen.

Tickets a 13 euro (ex. servicekosten) zijn per direct verkrijgbaar!

 

Concert agenda