fbpx

28/11/2017

Vanaf €36,50 (inc. fee)

de Doelen

Grote zaal met uitsluitend zitplaatsen (geplaceerd)

Deuren open 19.00 uur
Aanvang 20.15 uur

Benjamin Clementine

Helaas, dit concert is al volledig uitverkocht. Naast het net gevist? Of hoor je net pas van dit concert? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief en we stellen je voortaan altijd op de hoogte van de concerten die wij met Motel Mozaique Concerts organiseren. Dit doen wij overigens op diverse locaties in Rotterdam en door heel het jaar heen.

Ook kun je Motel Mozaique Concerts volgen op Facebook en Twitter.

De piano is de beste vriend van Benjamin Clementine. De singer-songwriter en poëet kan weliswaar geen noot lezen, de muzikaliteit stroomt letterlijk door zijn aderen als geconcentreerd hemelvuur. Een intensiteit die doet denken aan artiesten als Nina Simone en Antony and The Johnsons, gezongen met dezelfde stroom van bewustzijn zoals Jacques Brel dat deed. Als artiest is Clementine even fascinerend als ongrijpbaar.

Clementine heeft Ghanese roots en groeide op in Noord-Londen. Hij leerde zichzelf spelen op een speelgoedpianootje van zijn broer. Zijn familie kon weinig met zijn muzikale ambitie, dus verliet Clementine het ouderlijk huis. Hij wordt vaak gespot in de lokale bibliotheek, waar hij zijn woordenschat en kennis verbreed. Op een dag verruilde hij het regenachtige Londen voor een bestaan als straatmuzikant in Parijs. Hier wordt hij uiteindelijk gespot door een producer. De rest is geschiedenis.

Voor zijn fantastische debuut ‘At Least For Now’ (2015) ontving Clementine de prestigieuze Mercury Prize en onlangs was hij nog te horen op de Gorillaz-single ‘Halleluja Money’. In september verscheen het zeer bijzondere nieuwe album ‘I Tell A Fly’, met als eerste single ‘Phantom of Aleppoville’.

Concert agenda