fbpx

28/05/2021

Gratis maar reserveer wel een ticket

De Doelen Rotterdam

Online concert

Aanvang 20:30

Bear Valour

Online concert

Vlijmscherpe harmonieën en vierstemmige samenzang. Bear Valour dompelt de luisteraar onder in warmte en verlangen met scherpe randen.

Met een groeispurt op de planken van Songbird, Oerol, Eurosonic Noorderslag, Stille Nacht en La Truite Magique, is Bear Valour de grenzen op gaan zoeken. Een aantal onvergetelijke tours langs de meest ongebruikelijke podia en kastelen in België, Frankrijk en Duitsland bleek het resultaat. De reis van Bear Valour vond een nieuw hoogtepunt in 2019, toen de band de transitie van frontman Eli aankondigde tijdens twee theatershows op MOMO Festival.

Die transitie luidde voor de hele band een nieuw hoofdstuk in, want Eli’s veranderende stemgeluid betekende ook een ommezwaai voor de sound van Bear Valour. “Ik merk dat het ook invloed heeft op de liedjes die ik schrijf, op de sfeer ervan”, zei hij eind 2019 in een interview met Algemeen Dagblad. “Ze zijn minder zweverig en meer duister. Meer rechttoe rechtaan, maar misschien is dat gewoon de staat waar ik nu in verkeer.”

Met de release van EP “Dover” in het vooruitzicht, keerde Bear Valour afgelopen maand terug bij Motel Mozaïque (voor het online programma MOMO Create & Perform) in een nieuwe huid. In het prille proces van aanpassen aan een nieuw stemgeluid, vindt de band kracht in een nieuwe sound die wellicht even onbevreesd beloofd te worden als de reis die Eli heeft afgelegd. 

Gratis vertoning, bestel wel een ticket!

De show die voor MOMO Create & Perform werd opgenomen in de Doelen wordt op 28 mei door de Doelen online vertoond, en je kunt gratis kijken! Wel even hier een ticket reserveren waarmee je de link van de stream ontvangt.

Concert agenda